Superspannend slot kampioenschap na lastige Nijvel

   

Donderdagavond werden 141 duiven ingemand op St Quentin. In de loop van vrijdag bleek al dat een lossing in Noord Frankrijk op zaterdag niet mogelijk zou zijn. De lossingscommissie besloot de duiven terug te laten brengen naar Nijvel, een plaats in Oost Belgiё, gelegen op 247 kilometer van Urk. Zaterdagmorgen bleek het een juiste beslissing van de lossingscommissie en konden de duiven om half acht gelost worden met een oost-zuidoosten wind. Het werd een taaie vlucht en een echte test voor de jonge duiven. Het was Klaas de Vries die de eerste prijs pakte in het NPO concours. Klaas proficiat met deze mooie zege.

Het was twee over elf toen de eerste jonge duif op de klep viel bij Harm Gnodde. De 379 had de 247 kilometer afgelegd met een snelheid van 70 kilometer per uur. De duif werd meteen gemeld en in spanning werd afgewacht wat de concurrenten zouden doen. Al snel bleek dat niemand aan de snelheid van Harm zijn 379 zou komen en Harm de eerste prijs pakte bij PV Flevoland. Harm had zijn jonge duiven dit weekend prima voor elkaar en pakte ook nog de zevende en achtste prijs en draaide maar liefst 8 van zijn 14 duiven in de prijzen op deze moeilijke vlucht. Zaterdagavond bleek dat Harm zijn achterstand in de Varia Vis competitie onaangewezen van acht punten had verkleind naar een halve punt. Wat een spanning en dat met nog maar 1 vlucht te gaan. Harm van harte proficiat met deze mooie zege.

Zoals we vorige week al melden dat als de vluchten zwaarder worden de duiven van Dubbele Hakvoort beter gaan presteren, bleek maar weer eens op deze lastige Nijvel. Het was de 148 die Dubbele een mooie tweede prijs schonk. Volgende week op de Derby concours vanuit Morlincourt hoort Dubbele bij de outsiders om te stunten op deze Nationale vlucht.

Tiemen Schinkel en Lub Korf behaalden drie kopprijzen met de derde, vijfde en tiende plaats. Op de tiende plaats hun tweede getekende 015 die daarmee zorgde dat Tiemen en Lub de koppositie overnemen in de Varia Vis competitie aangewezen. Met nog 1 vlucht te gaan staan Tiemen en Lub dus bovenaan in de twee belangrijkste competities bij PV Flevoland. De verschillen zijn echter minimaal en het is nog nooit zo spannend geweest.

Frans van den Berg kende een moeizaam eerste half jaar met veel problemen voor wat betreft zijn gezondheid. Gelukkig krabbelt Frans weer langzaam overeind en gaat het weer de goede kant met hem op. Frans heeft nu weer wat tijd voor zijn duiven en speelde zeven duiven mee op Nijvel. Frans deed het uitstekend en scoorde de vierde en negende plek en haalde maar liefst vier prijzen. Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn deden ook goed mee en behaalden een keurige zesde plaats en daarmee zijn ze Fokke Gnodde weer gepasseerd in de strijd voor de derde plek van het kampioenschap.

Een extra vermelding nog voor onze gastspeler Riekelt Brands die zijn jonge duiven heel goed thuis kreeg en als hij mee had gedaan in het verenigingsconcours liefst zes kopprijzen had gescoord.

Volgende week de slotvlucht voor het kampioenschap en wel de Nationale Derby vanuit Morlincourt. Een week vol spanning voor onze topspelers. Mooi ook om mee te maken hoe de spanning de laatste weken tot het toppunt is gestegen en hoe de kanshebbers daarmee omgaan. Verder is het ook inspirerend voor de rest van de vereniging om te zien hoeveel werk de kanshebbers ook verzetten om hun topduiven zo goed mogelijk aan de start te krijgen. Morlincourt is ook weer een teletekstvlucht en een mooie kans om je op Nationale podium te presenteren. Allen heel veel succes.  

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.