Superprijs Sens voor Cor Poel en Dennis Gouweleeuw Jr 09-06-2012

 

Donderdagavond werden 209 duiven ingemand voor de dagfond vlucht op de Franse stad Sens, gelegen op 525 kilometer van Ens. Zaterdag werden de duiven om kwart voor zeven samen gelost met de oostelijk gelegen afdeling Noord Oost Nederland. Mede door de harde zuidwestenwind gaf dat weinig kansen op een provinciale topklassering voor de duivenliefhebbers in de provincie Flevoland.

Het was de 954 van Cor Poel en Dennis Gouweleeuw jr die met een snelheid van 108 kilometer per uur om 11.39 uur op de klep viel aan de Baan in Ens. Binnen een paar minuten volgden nog twee duiven bij Cor en Dennis. Cor en Dennis scoorden hiermee de eerste, tweede en vierde plek en met 7 prijzen op 10 duiven mee is dat de zoveelste topprestatie van deze toppers. Cor en Dennis van harte proficiat.

Klaas en Pieter Woord pakten twee duiven in de toptien op de plekken 3 en 9. Gerrit Wakker was zeer tevreden met zijn vijfde plaats en 60% prijs met 10 duiven mee. Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn deden prima mee met drie duiven in de toptien op de plaatsen zes, acht en tien.

Klaas en Marten van Urk draaiden de eerste jaarling van het concours op de achtste plek. Klaas en Marten scoorden ook de eerste plek in de eerste divisie, met Hans Wakker op plaats twee en Frans en Louw van den Berg op plek drie.

Zaterdagavond bleek onze attractiecommissie een verrassing in petto te hebben. Op een opheffingsuitverkoop was voor een spotprijsje een superprijs op de kop getikt. Simon Zeeman maakte bekend dat, mede door de prima inleg op de wekelijkse attractievluchten, nu een superprijs op deze Sens gewonnen was door Cor Poel en Dennis Gouweleeuw jr. Simon overhandigde een Samsung Plasma TV met een breedte van 128 cm aan de verbouwereerde Cor Poel. Daar waar Cor meestal niet om woorden verlegen zit, viel hij nu even stil en kwam meteen daarna met een geweldige reactie. Aangezien Cor fantastisch opgevangen is bij PV Flevoland en zich prima thuis voelt in deze vereniging en verder zelf al een goede TV heeft, schonk hij deze Samsung Plasma TV aan PV Flevoland. Het aanwezige publiek honoreerde dit cadeau met een geweldig applaus. Verder werd de attractiecommissie bestaande uit Simon, Bertram en Meindert bedankt voor hun goede werk.

En zo bleef het zaterdagavond nog heel lang gezellig in het clubgebouw aan de Vormtweg.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.