Superprestatie Tiemen Schinkel en Lub Korf op Hapert Jonge duiven

 

Op vrijdag werden 204 jonge duiven ingemand voor Hapert, een dorp in de Kempen in Noord-Brabant, bekend van onder andere de VDL Groep en vakantiepark Het Vennenbos. Zaterdag werden de duiven gelost om half tien met een redelijke westen wind. Omstandigheden die weinig kans bieden op succes in groter verband, toch was het Hendrik Brands uit Urk die de eerste plek en een mooie uitslag realiseerde in ACG 5. Hendrik van harte proficiat.

In de Surinamestraat was het werkelijk prachtig om de duiven te zien binnenkomen bij Tiemen Schinkel en Lub Korf. Om 11.18 uur arriveerde de Schalie 020 die met een snelheid van 82 kilometer per uur de eerste prijs won bij PV Flevoland. Deze Schalie 020 is nu al weer de sensatie door op de tweede jonge duivenvlucht ook voor de tweede keer de eerste prijs in de vereniging te pakken. Tiemen had vorig jaar al een super duif gekweekt, maar deze lijkt nu al weer veel beter te worden. Tiemen en Lub scoorden super op deze vlucht met de eerste, tweede, derde, vierde, zevende, achtste en negende prijs en 22 prijzen op 36 duiven. Beter kan bijna niet en natuurlijk staat deze combinatie ook eerste voor het Generaal in de Varia Vis competitie. Nog drie vluchten te gaan, alle drie teletekstvluchten, kortom kansen genoeg om zich ook in groter verband te profileren. Tiemen, Klaasje en Lub van harte proficiat.

Fokke Gnodde is zoals vorige week al gememoreerd bezig met een stevige opmars in het klassement. Ook deze vlucht op Hapert deed Fokke het heel goed door de vijfde plek te pakken. Door deze uitslag is Fokke opgeklommen naar de derde plek in de Varia Vis Competitie. Broer Harm Gnodde deed ook weer prima zaken door de zesde en tiende plek te pakken en 11 van zijn 20 duiven in de prijzen te pakken. Ondanks dat zijn concurrenten vier duiven voor Harm zijn eerste duif pakten, leverde Harm maar heel weinig punten in en is de achterstand beperkt tot dertien punten. Harm blijft heel rustig en zeer kansrijk in deze bloedstollende race en dat is best frustrerend voor zijn concurrenten.

Klaas van den Berg en compagnon Bartel de Berg leverden op Hapert ook een prima prestatie door zes van hun elf duiven in de prijzen te draaien.

Leek het Varia Vis Generaal aangewezen het hele seizoen een prooi te worden voor Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn, na twee vluchten met de jonge duiven is de situatie compleet anders. Doordat Schinkel-Korf en Harm Gnodde iedere vlucht hun getekende duiven heel vroeg pakken lijken die met drie vluchten te gaan de grote kanshebbers voor ook dit prestigieuze kampioenschap.

Volgende week staat Pommerouel op het programma, de eerste teletekstvlucht voor jonge duiven. Allen heel veel succes.

 

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.