Superprestatie Fokke Gnodde op Bourges

   

Zaterdagmorgen om kwart over zeven werden de duiven gelost in Bourges, een franse stad gelegen op 661 kilometer van Urk. Het weer was prima, een noordoosten wind en lekker warm. De laatste vlucht voor oude duiven zou een zware vlucht worden.

In de Nieuw Guineastraat zat Fokke Gnodde op zijn duiven te wachten. De laatste weken was het vooral zijn broer Harm die veel succes had. Fokke had zijn duiven prima ingemand en vandaag moest het gebeuren. Plotseling kwam uit het niets zijn jaarlingduivin de 733 op de klep vallen. Zij had de 661 kilometer afgelegd met een snelheid van 63 kilometer per uur. Bij het melden van zijn duif zag Fokke dat er verder nog niets was gemeld, dat gaf een goed gevoel en hij hoopte op een mooie klassering. Al vrij spoedig bleek de duif van Fokke de vroegste Urker duif en zaterdagavond werd duidelijk dat er een superprestatie was geleverd, goed voor de vierde plaats op teletekst. Daarmee was de koek nog niet op, wat Fokke scoorde verder ook nog de tweede en vierde plek in de vereniging. Zijn eerste twee duiven zijn broer en zus. Zaterdagavond was er meteen grote belangstelling voor de ouders van deze twee superduiven. Het is maar de vraag of Fokke de hoge biedingen, die ongetwijfeld van duivenmakelaars uit het verre China zullen komen, kan weerstaan. Deze Bourges was één van de zwaarste vluchten van het seizoen en de grote winnaar Fokke Gnodde kan met recht trots zijn op de prestaties van zijn duiven. Fokke van harte proficiat.

Fokke zijn neef Gerrit Wakker had drie duiven mee op Bourges. Ook Gerrit blijkt een goede leerling van zijn ome Fokke, want Gerrit scoorde de derde, zesde en tiende plek. 100% prijs op deze zware vlucht en alle drie in de toptien is ook een uitstekende prestatie. Broer Harm Gnodde kon in dit geweld niet achterblijven en deed met een vijfde en achtste plek ook prima mee. Harm verstevigde zijn koppositie in de Varia Vis competitie.

Tiemen Schinkel en Lub Korf waren de enigen die tegen dit familiegeweld overeind bleven en met een mooie zevende en negende plek hun kansen voor het kampioenschap in eigen hand houden. De resterende zes vluchten met jonge duiven zullen de beslissing brengen en iedereen weet dat Tiemen en Lub specialist zijn op dit onderdeel.

Een speciale vermelding nog voor Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn. Er waren dit seizoen 13 vluchten met oude duiven. De eerste zes weken was het veel te koud en daarna kwam de zinderende hitte. Al met al een superzwaar seizoen en veel duiven hadden het erg moeilijk. Bertram en Patrick hebben als enige een duif die op alle dertien vluchten prijs vloog en ze kunnen met recht zeer trots zijn op de prestaties van hun 648. Bertram en Patrick van harte proficiat met deze kanjer.

Komende week is het op maandag inmanden voor Narbonne, op dinsdag voor Albi en op vrijdag voor de eerste puntenvlucht met jonge duiven vanuit Gennep. Allen heel veel succes.

 

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.