Superprestatie Bertram en Patrick op Gien

145 duiven werden er donderdagavond bij PV Flevoland ingemand voor Gien, de derde dagfondvlucht, gelegen op 592 kilometer van Urk. Zaterdagmorgen werden de duiven om 07.00 uur gelost met een matige noordenwind. Het waren Jan en Hessel Ras die eerste van de afdeling vlogen en dus eerste op teletekst. Jan en Hessel van harte proficiat met deze mooie prestatie.

Ja dat kon natuurlijk niet uitblijven, de eerste zege van Bertram en Patrick op een dagfondvlucht. En wat hebben ze de boel opgerold, ze beginnen dik twintig minuten voor vierde duif in de vereniging. Bertram en Patrick haalden 9 prijzen op 17 duiven en ze beginnen met de eerste, de tweede, de derde, de zesde en de achtste. Ook in het grote concours presteerden ze super en kwamen maar net tekort voor teletekst. Maar als ze deze vorm bij hun duiven vasthouden dan komt dat ook nog wel dit seizoen. Vijf duiven bij de eerste acht komt zelden voor bij ons in de vereniging en is van ongekende klasse. Bertram en Patrick van harte gefeliciteerd met deze superstunt.

Cor Poel en Dennis Gouweleeuw jr hadden maar een duif mee en pakten de vierde plek en dat is een prima prestatie. Tiemen Schinkel en Lub Korf scoorden 7 prijzen op 10 duiven en beginnen met vijf en zeven. Riekelt en Jannie Brands deden het netjes met een mooie negende plek. Jelle Roskam liet zich ook van voren zien met een keurige tiende plek.

Mooie series waren er voor Dubbele Hakvoort met vier prijzen op zeven duiven en Klaas van den Berg en Bartel de Berg met twee prijzen op vier duiven. Jelle Roskam zat eerste in de eerste divisie, Dubbele Hakvoort tweede en Piet Bakker en Kees Weerstand derde. Bij de jaarlingen zaten Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn eerste en tweede en Riekelt en Jannie Brands derde. Bij de duivinnen was het volledige podium voor Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn.

De minutenprijs was voor Jef Custers. De Jackpot voor de twee getekenden voor Tiemen Schinkel en Lub Korf. De Jackpot voor de laatste prijsduif was voor Dubbele Hakvoort.

Komende week is het op maandag inmanden voor Agen en op vrijdag voor Quievrain. Allen heel veel succes.

 

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.