Superprestatie Bert Weerstand op Weert

 

 174 duiven werden vrijdagavond ingemand op de vierde vlucht voor jonge duiven vanuit Tongeren. Zaterdagmorgen waren heel veel buien op de vlieglijn en met name het onweer in Brabant wilde niet wegtrekken. Reden om de duiven een stukje terug te brengen naar Weert. De duiven konden daar om 15.00 uur gelost worden met een matige westenwind. Jelle Stuurman was de winnaar in samenspel F. Jelle van harte proficiat.

Om exact 17.00 uur viel de eerste duif op De Reede bij Bert Weerstand. Het was zijn 005 die met een snelheid van 79 kilometer per uur de 158 kilometer overbrugde. De 005 was vorige week derde op Sittard en deze jonge doffer had nu deze hele week al verkering en dat was voldoende motivatie om nu de eerste prijs bij PV Flevoland te pakken. Bert had het ook verwacht en deze duif al bovenaan de lijst gezet. Bert kreeg zijn duiven formidabel en pakte de eerste, tweede, vijfde en zevende plek. Met deze resultaten stijgt Bert naar de derde plek bij de Varia Vis jonge duif kampioenschappen. Bert en zoon Kees van harte proficiat met deze fantastische uitslag.

Bert Hakvoort was natuurlijk ook present in de toptien met een keurige derde plek. Bert verstevigde zijn leidende positie met de jonge duiven. Tiemen Schinkel en Lub Korf deden het ook prima met de vierde en tiende plek. Tiemen en Lub hun tweede duif de 576 was op Meer zevende. Gerrit Wakker behield zijn kansen op het Varia Vis generaal kampioenschap door een mooie zesde plek te scoren. Fokke Gnodde behaalde een mooie achtste plaats, terwijl Riekelt en Jannie Brands een keurige negende plek scoorden. Meindert en Jan de Boer lukten het andermaal door met één duif mee een prima dertiende plaats te halen. Jef Custers deed het ook prima door met zeven duiven mee vier prijzen te scoren.

In het Varia Vis jonge duiven onaangewezen staat Bert Hakvoort eerste, Tiemen Schinkel en Lub Korf tweede en Bert Weerstand derde. In het Varia Vis jonge duiven aangewezen staat Bert Hakvoort eerste, Bert Weerstand tweede en Jef Custers derde. In het Varia Vis jonge duiven duif staan Riekelt en Jannie Brands eerste met hun 454, Bert Weerstand tweede en derde met zijn 005 en 006. 

In het Varia Vis generaal onaangewezen staan Tiemen Schinkel en Lub Korf eerste, Gerrit Wakker tweede en Fokke Gnodde derde. In het Varia Vis generaal aangewezen staat Gerrit Wakker bijna in gewonnen positie eerste, Tiemen Schinkel en Lub Korf tweede en Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn derde. Jef Custers staat trouwens vierde met maar 1 punt achterstand op de derde plek.Dinsdagavond is het inmanden voor een trainingsvlucht op Zutphen, donderdagavond inmanden voor Chimay teletekst jonge duiven en vrijdagavond inmanden voor de eerste navlucht vanuit Gennep. Allen heel veel succes.

 

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.