Superduif Riekelt en Jannie Brands wint lastige Chimay

Superduif Riekelt en Jannie Brands wint lastige Chimay

429 duiven werden vrijdagavond bij PV Flevoland ingemand voor de tweede vlucht op de midfond vanuit Chimay, gelegen op 304 kilometer van Urk. Eindelijk is de regentijd voorbij en breken de zonnige dagen aan, een genot voor mens en dier. De duiven werden zaterdag gelost om 08.30 uur met een matige noordelijke wind en zonnig weer. De eerste vlucht met tegenwind is vaak niet zo makkelijk en dat bleek ook nu weer zo te zijn.

Na hun overwinning vorige week op Sourdun hadden Riekelt en Jannie Brands 22 duiven in concours op deze Chimay. Om 12.41 uur viel er een duif op de klep en dat was hun eerstgetekende 025 en dat is een echte superduif. De 025 had de 304 kilometer afgelegd met een gemiddelde snelheid van 73 kilometer per uur. Via automatisch melden bleek het meteen een vroege duif en binnen een half uur werd duidelijk dat de 025 opnieuw goed was voor de eerste prijs. Vorig jaar al een keer eerste van de afdeling, nu weer eerste van PV Flevoland, verder ook al 1 x 2e, 2 x 4e en 1 x 5e. En dan mag je met recht spreken van een absolute superduif. Riekelt en Jannie van harte proficiat met de eerste prijs en zo’n geweldige duif, het is jullie van harte gegund.

Tiemen Schinkel en Lub Korf werden keurig tweede en liggen goed op koers voor het generaal kampioenschap. Johannes Schinkel werd netjes derde, Piet en Simon Zeeman keurig vierde en vijfde. Joas van Zuiden was ook goed op dreef met de zesde en tiende prijs, Jelle Roskam opnieuw vroeg en nu zeven, Robbie Vahl knap achtste en Klaas van den Berg en Bartel de Berg mooi negende. Bij de junioren eerste Joas van Zuiden, tweede Leontien Bonestroo en derde Wouter Kroon. In de eerste divisie eerste Jelle Roskam, tweede Robbie Vahl en derde Klaas van den Berg en Bartel de Berg. Bij de liefhebbers met de hoogste prijspercentages eerste Riekelt en Jannie Brands met 20 prijzen op 22 duiven, tweede Jelle Roskam 25 prijzen op 28 duiven en derde Johannes Schinkel met 12 prijzen op 15 duiven en Joas van Zuiden met 24 prijzen op 30 duiven. De Jackpot voor de eerste twee getekenden was voor Robbie Vahl met de getekende duiven op plek 8 en 22. De Jackpot voor de laatste prijsduif was voor Piet en Simon Zeeman.

Bij het Generaal Onaangewezen eerste Johannes Schinkel, tweede Tiemen Schinkel en Lub Korf, derde Riekelt en Jannie Brands, vierde Robbie Vahl en vijfde Joas van Zuiden. Aangewezen eerste Tiemen Schinkel en Lub Korf, tweede Robbie Vahl, derde Joas van Zuiden, vierde Jelle Roskam en vijfde Johannes Schinkel. Bij Generaal Duif eerste en tweede Tiemen Schinkel en Lub Korf met hun 19-761 en 18-661, derde Riekelt en Jannie Brands met hun 19-025, vierde Johannes Schinkel met zijn 17-101 en vijfde Jelle Roskam met zijn 18-276.

Donderdag is het inmanden voor de dagfond vanuit Sens, gelegen op 523 kilometer van Urk en vrijdag voor de supervitesse vanuit Sittard gelegen op 186 kilometer van Urk. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.