Superserie Gerrit Wakker op snelle Sezanne

 

Donderdagavond werden bij PV Flevoland 345 duiven ingemand op de eerste dagfondvlucht vanuit het Franse Sezanne, gelegen op 460 kilometer van Urk. Zaterdagmorgen werd gewacht met lossen tot de laatste buien van de vluchtlijn verdwenen waren. De duiven werden daarom om 11 uur gelost met een matige zuiden wind en erg mooi weer. Hessel de Vries en Gerrit Hakvoort werden de grote winnaars van het teletekstconcours. Hessel en Gerrit van harte proficiat.

Bij PV Flevoland viel de eerste duif om 15.27 uur op het Winterpeil bij Gerrit Wakker. Gerrit zijn tweejaarse 132 haalde een snelheid van maar liefst 103 kilometer per uur. Gerrit, met zijn hokverzorgers Johan Bakker en Klaas de Boer, haalden geweldig uit door naast de eerste ook de vijfde,  zesde en negende plek te scoren. Hun eerste duif was trouwens meteen de eerste getekende duif in de uitslag. Verder werden naast deze kopprijzen ook een hele mooie serie van 13 prijzen op 20 duiven gescoord. Gerrit, Johan en Klaas van harte proficiat met deze hele mooie prestatie.

Dubbele Hakvoort werd keurig tweede en scoorde een hele mooie serie van 7 prijzen op 14 duiven. Buurman Bert Hakvoort deed het super door met slechts 4 duiven mee de derde, zevende en achttiende prijs te scoren en had hiermee het hoogste prijspercentage. Cor Poel en Dennis Gouweleeuw jr haalden een prima vierde plek.

Attractieprijs Hein Bakker

Hein Bakker was ook present in de toptien met een keurige achtste plek. Hein had de eerste jaarling in dit concours en kreeg zaterdagavond daarvoor een mooie attractieprijs. Pieter Woord werd net als op Gennep nu ook tiende.

Mooie series waren er van Tiemen Schinkel en Lub Korf met 9 prijzen op 14 duiven en voor Harmen Gnodde met vijf prijzen op tien duiven.

In het Varia Vis kampioenschap onaangewezen hebben Tiemen Schinkel en Lub Korf de leiding, voor buurman Dubbele Hakvoort en Harmen Gnodde als derde. In het Varia Vis aangewezen kampioenschap staan Tiemen Schinkel en Lub Korf ook eerste voor Pieter Woord en Harmen Gnodde. In het Varia Vis duifkampioenschap leidt Gerrit Wakker met zijn 345, voor Tiemen Schinkel en Lub Korf met hun 720 en Cor Poel en Dennis Gouweleeuw jr met hun 587.

Dinsdag is het inmanden voor Limoges, gelegen op 815 kilometer van Urk en op vrijdag is het inmanden voor Auby lez Douai. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.