Sterke zege Fokke Gnodde op Hapert

 

Vrijdagavond werden 609 duiven ingemand voor de tweede vlucht op Hapert, een plaatsje in de Brabantse Kempen, gelegen op 148 kilometer van Urk. Zaterdagmorgen was het fris maar wel mooi weer. De duiven werden om 10.00 uur gelost met een matige noordoosten wind. Het waren Maarten en zoon Cornelis Hakvoort die de eerste prijs wonnen in het district Zuid. Maarten en Cornelis van harte proficiat.

Om vier voor twaalf viel de eerste duif in de Nieuw Guineastraat bij Fokke Gnodde. Fokke zijn jaarling de 673 maakte een snelheid van 76 kilometer per uur en won de eerste prijs bij PV Flevoland en de tweede prijs in district Zuid van 7.731 duiven. Hiermee troefde Fokke zijn concurrenten af en gaf meteen te kennen een serieuze kandidaat te zijn voor het generaal kampioenschap dit jaar. Fokke van harte gefeliciteerd met deze mooie zege.

Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn deden het prima met de prijzen twee en zeven en een mooie serie van 23 prijzen op 40 duiven. Tiemen Schinkel en Lub Korf waren met de prijzen drie en vijf en 27 prijzen op 36 duiven ook weer geweldig op dreef. Piet en Simon Zeeman waren groots met de prijzen vier en tien en 20 prijzen op 33 duiven. Cor Poel en Dennis Gouweleeuw jr deden het ook goed met prijs zes en 11 prijzen op 21 duiven. Jef Custers scoorde met zijn fameuze Tripple Four de achtste prijs. Bert Hakvoort deed het super met plek negen en 29 prijzen op 54 duiven. Gerrit Wakker behaalde ook een mooie serie met 34 prijzen op 53 duiven. De zeven beste liefhebbers van de vereniging behaalden samen maar liefst 160 van de 200 prijzen, een teken dat zij hun duiven prima voor elkaar hebben.

Bij de jaarlingen werd Fokke Gnodde eerste, Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn tweede en Tiemen Schinkel en Lub Korf derde. Bij de duivinnen werden Tiemen Schinkel en Lub Korf eerste en tweede en Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn derde. In de eerste divisie werd Jef Custers eerste en derde en Bert Hakvoort tweede.

De minutenprijs werd gewonnen door Jef Custers als ook de Jackpot van de laatste prijsduif. De dubbele Jackpot van de eerste twee getekenden was voor Tiemen Schinkel en Lub Korf.

De weinige duiven die zaterdagavond misten, zijn zondag goed nagekomen. Volgende week het eerste grote afdelingsconcours vanuit Weert. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.