Sterke prestatie Harm Gnodde op Gennep


301 duiven werden vrijdagavond ingemand bij PV Flevoland op de eerste puntenvlucht van de natour op Gennep. De duiven werden zaterdagmorgen om kwart over acht gelost met een oost-zuidoosten wind. Het werd geen makkelijke vlucht, maar wel een vlucht waar de liefhebbers van PV Flevoland prima op presteerden.

Om drie minuten voor half tien viel de eerste duif op de klep bij Harm Gnodde. Zijn 053 maakte een snelheid van 94 kilometer en bleek de afstand van 114 kilometer het snelst te hebben overbrugt. Dit is de zoveelste eerste prijs van Harm Gnodde en dat is eens te meer het bewijs dat Harm alle disciplines in de duivensport heel goed beheerst. Verder scoorde Harm zijn 063 de derde plaats in de vereniging. Harm Gnodde zat met zijn 053 vijfde in het afdelingsconcours op bijna 15.000 duiven, terwijl zijn 063 daar een keurige twaalfde plaats scoorde. Verder werd ook de eerste plaats in het regioconcours in samenspel 5 gepakt. Harm van harte proficiat met deze prima prestatie.

Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn deden het ook fantastisch op deze Gennep. Zij scoorden de tweede en vijfde plek in de vereniging, een mooie tweede plek in het samenspel en een prima zevende plek in het afdelingsconcours.

Gerrit Wakker is superspecialist op de navluchten en maakte deze reputatie meer dan waar met een vierde, zevende, negende en tiende plek en 21 prijzen met 40 duiven mee. Piet en Simon Zeeman hebben hun duiven ook prima in orde en deden met een zesde en achtste plek van zich spreken. Het waren bovendien de eerste twee jonge duiven in dit concours en dat is sowieso een mooie prestatie.

Verder waren er nog opvallende prestaties van Hans Wakker met 16 prijzen op 32 duiven en Leo Bron met 8 prijzen op 15 duiven. Leo behaalde met de jonge duiven trouwens een mooie derde en vierde plek.

Nog drie vluchten te gaan in deze discipline en daarna kan nog vier weken meegedaan worden met de taartvluchten. Ook deze editie van de taartvluchten belooft weer een spectaculaire competitie te worden, waar mooie prijzen zijn te winnen en waar hopelijk weer veel geld wordt ingezameld voor het goede doel; het Ronald McDonaldhuis.

Volgende week staat Hapert op het programma. Allen heel veel succes.

 

 

 

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.