Sterke overwinning Tiemen Schinkel en Lub Korf op Tongeren

355 duiven werden vrijdagavond bij PV Flevoland ingemand voor de zesde vlucht met jonge duiven op Tongeren, gelegen op 209 kilometer van Urk. 355 jonge duiven was ook exact hetzelfde aantal wat een week geleden werd ingemand op Weert, een teken dat de laatste vluchten goed verlopen. Zaterdagmorgen was het even wachten tot de nevel en laaghangende bewolking was opgetrokken en om 10.30 uur werd het startsein gegeven. De wind was bij de lossing zuidwest en boven de rivieren west en aan de IJsselmeerkust was de wind zeer krachtig met west 5. Het was jeugdlid Riekelt de Vries uit Urk die het regioconcours won. Riekelt van harte proficiat.

Bij PV Flevoland was het de vraag of Van den Berg Pigeons opnieuw de uitslag zou domineren. Tiemen Schinkel en Lub Korf zijn natuurlijk de grote specialisten in het spel met de jonge duiven. Tiemen weet als geen ander dat het zoeken naar excuses of het wijzen naar een ander, je niet verder brengt in de duivensport, je moet het achter jouw eigen huis goed voor elkaar hebben. Tiemen voelde zich uitgedaagd door Van den Berg Pigeons en ging daarmee vol aan de slag. Om 12.55 uur viel de eerste duif in de Surinamestraat bij Tiemen en Lub. Hun 878 maakte een snelheid van 86 kilometer per uur en won daarmee de eerste prijs bij PV Flevoland en daarmee was de koek nog niet op. Tiemen en Lub haalden weer ouderwets uit met 17 prijzen op 32 duiven en naast de eerste was ook de vierde, vijfde en zesde prijs hun deel. Grote klasse en zo maak je elkaar beter en ook per saldo onze vereniging beter. Tiemen en Lub van harte proficiat met deze geweldige zege.

Van den Berg Pigeons deed het ook erg goed met 14 prijzen op 20 duiven en zij begonnen met de prijzen twee, drie, acht en negen. Jelle Roskam doet het dit seizoen prima met de jonge duiven en Jelle scoorde een mooie zevende plek. Fokke Gnodde was ook goed op dreef met 2 prijzen op 4 duiven en Fokke begon met een keurige tiende plek.

Mooie series waren er voor Dubbele Hakvoort met 10 prijzen op 18 duiven, Pieter Woord met 28 duiven op 50 duiven, Riekelt en Jannie Brands met 10 prijzen op 20 duiven en Frank, Gerwin en Harm Kempers met 10 prijzen op 19 duiven. In de eerste divisie was Van den Berg Pigeons eerste en tweede en Jelle Roskam derde. Jeugdlid Wouter Kroon was ook weer goed op dreef met drie prijzen op acht duiven en Wouter begon met een mooie 58e plek. De Jackpot voor de eerste twee getekenden was voor Van den Berg Pigeons, de Jackpot voor de laatste prijsduif was voor Pieter Woord. De minutenprijs was voor Pieter Woord.

Bij de kampioenschappen jonge duiven onaangewezen eerste Van den Berg Pigeons, tweede Tiemen Schinkel en Lub Korf, derde Frank, Gerwin en Harm Kempers, vierde Fokke Gnodde en vijfde Pieter Woord. Aangewezen eerste Van den Berg Pigeons, tweede Klaas van den Berg en Bartel de Berg, derde Pieter Woord, vierde Fokke Gnodde en vijfde Riekelt en Jannie Brands. Bij de duiven eerste Dubbele Hakvoort met zijn 796, tweede en vierde Van den Berg Pigeons met hun 869 en 537, derde Pieter Woord met zijn 706 en vijfde Riekelt en Jannie Brands met hun 985.

Het was opnieuw opvallend dat onze duiven met een latere lossing op de dag erg dorstig thuiskomen. Dat kan geen toeval meer zijn en dat is te wijten aan een gebrekkige drinkwater voorziening in de container. Of de drinkbakken worden niet meer bijgevuld of de auto staat niet waterpas waardoor niet alle duiven goed kunnen drinken. Bij jonge duiven is natuurlijk het beste dat een uur voor de lossing je de drinkgoten helemaal laat leeglopen en hoorbaar opnieuw met water vult.

Bij PV Flevoland is het met de jonge duiven ook opletten geblazen. Het blijkt dat steeds meer liefhebbers grote prijspercentages scoren, wat ten koste gaat van het aantal liefhebbers die ook een paar prijsjes willen scoren met hun duiven. Het is een uitgangspunt van de vereniging om iedereen bij de sport betrokken te houden. Zaak voor de vliegprogrammacommissie om daar in het stille seizoen nog eens goed naar te kijken.

Komende donderdag is het inmanden voor de jonge duivenvlucht op Quievrain, vrijdag is het inmanden voor de enige trainingsvlucht voor de natour op Zutphen. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.