Sterke overwinning Dubbele Hakvoort op Duiven

Losplaats Duiven 8 4 Op losplaats Duiven 09:00 uur 

442 duiven werden vrijdagavond bij PV Flevoland ingemand op Duiven de tweede en laatste trainingsvlucht voor aanvang van het seizoen. De weersverwachting voor zaterdag was niet erg denderend, veel bewolking, een lage temperatuur en een matige westelijke wind. Zaterdagmorgen werd door de lossingscommissie al snel gemeld dat een vroege lossing er niet in zat. Het wachten was tot de laaghangende bewolking voldoende was opgelost. Om 13.15 uur was het zo ver en de duiven werden gelost met ruim zicht en een matige westenwind.

De eerste duif van PV Flevoland viel op de klep in de Nieuw Guineastraat bij Dubbele Hakvoort om 14.22 uur. Het was de 14-517 die de 82 kilometer aflegde met een gemiddelde snelheid van 74 kilometer per uur. Dat is een knappe prestatie omdat Dubbele qua ligging het meest westelijke hok heeft van de vereniging, dan maximaal nadeel heeft van de westenwind en dus een hele mooie zege scoort. Dubbele is sowieso een liefhebber om dit seizoen in de gaten te houden. Dubbele was in 2016 met zeer grote voorsprong generaal aangewezen, zonder dat hij duifkampioenschappen won. Hij is dus niet afhankelijk van enkele goede duiven, maar kan zijn duiven heel goed brengen en kan als geen ander de vluchten heel goed inschatten. Dubbele had vorig jaar de meeste kampioenschappen, doet met de jonge duiven goed mee, heeft een hele goede balans in de leeftijdsklassen op zijn hok en is daarmee misschien wel de grootste favoriet voor de titel dit seizoen. Dubbele van harte proficiat met deze mooie zege.

Van den Berg Pigeons deed het erg goed met de kopprijzen twee, drie, vier, acht, negen en tien. Het nadeel van Dubbele deze week was natuurlijk het voordeel van een gunstige ligging voor Louw van den Berg en Lub Snoek en dat hebben ze deze vlucht heel goed benut. Fokke Gnodde was ook goed op dreef met 12 prijzen op 14 duiven en de kopprijzen vijf en zes. De beste prestatie was in mijn ogen toch van Jef Custers. Jef zit met de trainingsvluchten op natuurlijk een veel te korte afstand, maar een elfde plek vorige week op 42 kilometer en een zevende plek op 57 kilometer deze week bewijst dat de nestor van de vereniging zijn duiven prima in orde heeft.

Andere opvallende prestaties zijn van Frank en Harm Kempers met een mooie zes op acht duiven in de prijzen, Tiemen Schinkel en Lub Korf met 35 op 37, Robbie en Jolanda Vahl met een keurige 82e prijs, Wilco Nijenkamp ook op een te korte afstand op plek 99, Patrick Slabbekoorn met een heel laat jong op plek 121 en het eerste jeugdlid Frans van den Berg op plek 15. De minutenprijs was voor Louw van den Berg.

De lossingscommissie heeft met hun geduldig wachten gezorgd voor een prima vlucht, het verloop 1 op 4 was maar 10 minuten en dat is erg goed met deze lage temperaturen. Ook waren alle duiven zaterdagavond weer thuis.

Volgende week gaat het dan echt beginnen met de eerste puntenvlucht traditioneel op Gennep, afstand Urk 114 kilometer. Wordt het seizoen een bloedstollende race tussen Comb. Schinkel-Korf en Dubbele Hakvoort? Wat kunnen Jacob Loosman, Fokke Gnodde, Frank en Harm Kempers, wat bereikt Van den Berg Pigeons die met alleen maar jaarlingen spelen? Kunnen in Swifterbant de Familie Zeeman en Combinatie B. van Zuiden de aansluiting weer vinden? Kortom het beloofd een spannend en hopelijk heel sportief en mooi seizoen te worden. Allen heel veel succes en vergeet vooral niet om te genieten van onze mooie hobby.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.