Sterk spel van Comb.Schinkel-Korf op Hapert

            

Vrijdagavond werden 273 duiven bij PV Flevoland ingemand op Hapert, een plaats in de Brabantse Peel gelegen op 148 kilometer van Urk. Opnieuw slechte vooruitzichten, 2013 slaat inmiddels al kouderecords in de Nederlandse geschiedenis. Niet leuk voor de duiven en zeker ook niet fijn voor de liefhebbers, want wat is er mooier om in het zonnetje op de duiven te wachten. De duiven werden zaterdag om 8 uur gelost met een toenemende noordwestenwind. De Vries-Hakvoort speelden in ACG 5 los vooruit en pakten een schittende vierde plek in de afdeling. Hessel en Gerrit van harte proficiat.

In de Surinamestraat viel om 1 minuut voor tien de eerste duif bij Tiemen Schinkel en Lub Korf. Het was de 398 die, na zijn tweede plek op Menen, nu de eerste prijs pakte bij PV Flevoland met een snelheid van 74 kilometer per uur. Opnieuw een schitterende vlucht voor Tiemen en Lub, want ook de derde en achtste plek werd gescoord en verder een prima serie van 15 prijzen op 20 duiven mee. Waar links en rechts al wat liefhebbers afvallen voor de kampioenschappen, presteren Tiemen en Lub geweldig en zijn ze de grote favoriet voor het kampioenschap. Tiemen en Lub van harte proficiat.

Op de tweede plek vinden we Jef Custers met zijn super 224. Deze jaarling pakt na zijn zesde plek op Gennep en zijn eerste plek op de vorige Hapert, nu voor de derde keer in de toptien. Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn zijn natuurlijk ook present in de toptien met een keurige vierde plaats. Op plek vijf vinden we Klaas en Pieter Woord.

Na de eerste plek vorige week op Pommeroeul scoort Gerrit Wakker nu de zesde, negende en tiende plek en tevens een mooie serie met 18 prijzen op 28 duiven. Gerrit en zijn verzorgers Johan Bakker en Klaas de Boer hebben hun duiven prima in orde en zullen de komende weken nog wel verder stijgen in het klassement. Harm Gnodde is ook nu weer present in de toptien met de zevende plek en een mooie serie van zeven prijzen op 10 duiven.

Verder scoorde Leo Bron weer een mooie serie met twee prijzen op drie duiven en ook Piet Molenaar deed goed mee met twee prijzen op vier duiven.

In de Varia Vis competitie vitesse onaangewezen staat Schinkel-Korf eerste voor Harm Gnodde op twee, Comb. B. van Zuiden op drie en Gerrit Wakker op vier. In de Varia Vis competitie aangewezen staat Jef Custers eerste voor Harm Gnodde op twee, Comb. B. van Zuiden op drie en Gerrit Wakker op vier. In de Varia Vis competie duif staat natuurlijk de super 224 van Jef Custers eerste voor de 473 van Schinkel-Korf, de 313 van Harm Gnodde staat drie voor de 170 van Gerrit Wakker.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.