Sterk spel Harm Gnodde op Tongeren

Vrijdag werden 253 duiven ingekorfd voor de vijfde vitessevlucht op Tongeren, een Belgische stad iets ten westen van Maastricht, op 209 kilometer van Urk. Het was zaterdag echt duivenweer, een droge noordoosten wind en zonnig weer, omstandigheden waar alleen de beste liefhebbers met de beste duiven kunnen uitblinken. In het afdelingsconcours waren ruim 11.000 duiven ingezet en het waren Dirk en Sien Huizinga uit Bant die hun tweede afdelingszege boekten. Dirk en Sien van harte proficiat.

Harm Gnodde was de laatste weken al bezig met een sterke opmars in het klassement en behoort natuurlijk tot de betere spelers op de vitesse en midfond. Het was Harm zijn jaarling 920 die met een snelheid van 73 kilometer per uur de eerste plek bij PV Flevoland en een prima zesde plek in het afdelingsconcours scoorde. Verder pakte Harm de negende plek met zijn super 313 en was daarmee de enige die een getekende duif in de toptien klasseerde. Harm pakte ook 6 prijzen op 10 duiven en ook dat is een mooie serie. Harm van harte proficiat.

Tiemen Schinkel en Lub Korf pakten ook geweldig uit op deze Tongeren met een tweede, vijfde, zevende, achtste en tiende plek. Hun eerste duif de 463 zat zevende in het afdelingsconcours en verder scoorden zijn een superserie met 19 prijzen op 26 duiven. Klaas en Pieter Woord pakten met hun 701 de derde plek. Fokke Gnodde deed ook weer goede zaken met een keurige vierde plek.

Cor Poel en Dennis Gouweleeuw jr waren ook weer present in de toptien met zesde plek en een prima serie van 15 prijzen op 26 duiven. Ook Piet Molenaar boekte weer een prima resultaat met 2 prijzen op 3 duiven.

In de Varia Vis vitesse competitie staat na 5 vluchten onaangewezen Schinkel-Korf eerste, Harm Gnodde tweede, Comb van Zuiden derde en Klaas en Pieter Woord vierde. Aangewezen staat Harm Gnodde eerste, Jef Custers tweede, Comb van Zuiden derde en Gerrit Wakker vierde. In de Varia Vis vitesse duif competitie staat Jef Custers met zijn 224 eerste, Harm Gnodde met zijn 313 tweede, Schinkel-Korf met 473 derde en met hun 463 vierde.

Komende week is het vrijdagavond inmanden op Auby Lez Douai, een plek in Noord-Frankrijk, gelegen op 306 kilometer van Urk.

 

 

 

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.