Stefanus Loosman opnieuw de beste nu van lastige Chimay

 

295 duiven werden vrijdag bij PV Flevoland ingemand voor de vijfde vlucht op de midfond vanuit Chimay, gelegen op 305 kilometer van Urk. De weersverwachtingen waren een tropische dag met een zuidoosten wind. Vandaar dat de afdeling besloten had de vlucht voor jonge duiven te annuleren en de oude duiven op vrijdag in te manden voor dan de verst berijdbare afstand en dat is dus Chimay. De combinatie tropisch warm met een zuidoosten wind gaf in het hele land erg lastige vluchten. De duiven werden zaterdag al om 06.30 uur gelost. Deze Chimay werd ook erg moeilijk en uiteindelijk in Samenspel F gewonnen door Klaas Vlig uit Lemmer. Klaas heeft dit seizoen al meer overwinningen behaald en dit is een hele mooie waar we hem van harte mee feliciteren.

Vorig jaar begonnen als jeugdlid met jonge duiven en dan speel je dit zware seizoen bijna alleen maar met jaarlingen. De naam is Stefanus Loosman en met jaarlingen geeft hij iedereen bij PV Flevoland duivenles. Stefanus geeft ze ook iedere week mee, waar de ervaren liefhebbers hun meeste duiven om de twee weken spelen. Om 10.29 uur viel de eerste duif op de Waterhoen. De jaarling 630 had de 305 kilometer afgelegd met een gemiddelde snelheid van 77 kilometer per uur. Voor Stefanus zijn derde overwinning op rij. Het werden uiteindelijk 17 prijzen op 25 duiven en Stefanus begon met de eerste, zevende en tiende plek. Zijn 18-605 vloog vorige week 8 op Kalkar en nu 7 op Chimay. Zijn 18-641 vloog twee weken geleden 1 op Rethel en nu 10 op Chimay. Zijn 18-041 vloog vorige week 11 op Auxerre en nu 11 op Chimay. Waar anderen erg zuinig spelen met jaarlingen bewijst Stefanus het tegendeel. Stefanus van harte proficiat met deze fraaie overwinning.

Johannes Schinkel deed het ook erg goed met 8 op 10 en Johannes begint met een keurige tweede plek. Tiemen Schinkel en Lub Korf waren goed voor 20 op 24 en de kopprijzen drie, vier en vijf. Piet en Simon Zeeman zijn de enigen in Swifterbant die op de korte vluchten met de besten mee kunnen en op deze Chimay was dat goed voor plek zes. Wouter Kroon is ook een groot talent en met zijn 16-148 heeft hij een absolute crack op het hok. De 148 vloog opnieuw in de top tien met een prima achtste plek en opnieuw een erg goede prestatie van Wouter. Dubbele Hakvoort was deze keer goed voor een mooie negende plek.

Verdere uitblinkers Frank en Harm Kempers met 11 op 18 en Riekelt en Jannie Brands met 3 op 4. In de eerste divisie eerste Stefanus Loosman, tweede Johannes Schinkel en derde Piet en Simon Zeeman. Bij de jeugd eerste Stefanus Loosman, tweede Wouter Kroon en derde Joas van Zuiden. De Jackpot voor de eerste twee getekenden was met de prijzen 104 en 144 voor Johannes Schinkel. De Jackpot voor de laatste prijsduif was voor Bert Hakvoort.

Midfond onaangewezen eerste Tiemen Schinkel en Lub Korf, tweede Johannes Schinkel, derde Stefanus Loosman, vierde Piet en Simon Zeeman en vijfde Robbie Vahl. Aangewezen eerste Tiemen Schinkel en Lub Korf, tweede Stefanus Loosman, derde Robbie Vahl, vierde Wilco Nijenkamp en vijfde Jef Custers. Bij de duiven eerste Stefanus Loosman met zijn 18-641, tweede en vijfde Tiemen Schinkel en Lub Korf met hun 16-757 en 17-139, derde Robbie Vahl met zijn 16-401 en vierde Riekelt en Jannie Brands met hun 17-671.

Generaal onaangewezen eerste Tiemen Schinkel en Lub Korf, tweede Stefanus Loosman, derde Riekelt en Jannie Brands, vierde Robbie Vahl en vijfde Bertram van Zuiden. Aangewezen eerste Tiemen Schinkel en Lub Korf, tweede Riekelt en Jannie Brands, derde Stefanus Loosman, vierde Robbie Vahl en vijfde Wilco Nijenkamp. Bij de duiven eerste, derde en vierde Tiemen Schinkel en Lub Korf met hun 16-757, 18-650 en 17-193, tweede Riekelt en Jannie Brands met hun 17-671 en vijfde Stefanus Loosman met zijn 18-630.

Volgende week voor de dagfond Lorris, gelegen op 576 kilometer van Urk, en voor de jonge duiven en vitesse Deurne, gelegen op 135 kilometer van Urk. Allen heel veel succes.

 

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.