Stefanus Loosman geeft les op Kalkar jonge duiven

246 jonge duiven werden vrijdag bij PV Flevoland ingemand voor de eerste vlucht met jonge duiven op het Duitse Kalkar gelegen op 110 kilometer van Urk. Dit is de eerste van een serie dubbelvluchten van oude en jonge duiven. De jonge duiven werden zaterdag gelost met een noordoosten wind. Daar waar de oude duiven geen enkele moeite hadden met Kalkar werd het voor de jonge duiven vrij lastig. De besten in het Samenspel waren Rein Ras en Jan Post. Rein en Jan van harte proficiat.

Op het Waterhoen in Urk kwamen de jonge duiven geweldig thuis. Jeugdlid Stefanus Loosman pakte vorige week op Rethel zijn eerste overwinning en dat heeft hem erg goed gedaan. Op deze Kalkar gaf hij alle deelnemers duivenles. Met 23 prijzen op 28 duiven een geweldig prijspercentage voor jonge duiven en dan beginnen met de eerste, tweede en tiende prijs is natuurlijk meer dan uitstekend. De 561 was om 09.25 uur present en deze jonge duif had de 110 kilometer afgelegd met een gemiddelde snelheid van 76 kilometer per uur en won daarmee de eerste prijs bij PV Flevoland en de derde prijs in het Samenspel. Stefanus gaat de laatste maand als een speer en heeft nog steeds grote kansen om kampioen van de vereniging te worden. Stefanus van harte proficiat met deze geweldige prestaties.

Riekelt en Jannie Brands waren prima op dreef met de kopprijzen drie en vijf. Johannes Schinkel werd knap vierde. Tiemen Schinkel en Lub Korf waren goed voor 24 op 40 en een mooie zesde plek. Meindert en Jan de Boer waren outstanding met 16 op 26 en de kopprijzen zeven en negen. Robbie Vahl was goed voor een fraaie achtste plek. Verder was Jef Custers opvallend met 23 op 36. De gratis zakken voer waren voor Meindert en Jan de Boer op plek 13, Tiemen Schinkel en Lub Korf als middelste liefhebber, Jef Custers als laatste liefhebber en Robbie Vahl met de op 4 na laatste prijsduif. De Jackpot voor de eerste twee getekenden was met de prijzen 12 en 77 voor Stefanus Loosman. De Jackpot voor de laatste prijsduif was voor Meindert en Jan de Boer.

Komende donderdag inkorven voor Rethel en vrijdag jonge duiven op Gennep. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.