St.Quentin voor Cor Poel en Dennis Gouweleeuw Jr

 

Donderdagavond werden 359 duiven ingemand voor St Quentin, een stad in Noord-Frankrijk gelegen op 358 kilometer van Ens. Opnieuw waren de weersvoorspellingen voor zaterdag niet best. Zaterdag bleek een hele zone laaghangende bewolking zeer traag weg te trekken. Daardoor kon de lossing pas om half twaalf geschieden, verder maakte de toenemende noordwesten wind het lastig voor de duiven. Jan en Hessel Ras pakten de eerste prijs in het samenspel en verder een hele knappe uitslag. Jan en Hessel van harte proficiat.

Cor Poel had vorige week besloten om niet deel te nemen aan de vluchten en deze week extra zijn best te doen voor een goede uitslag op St Quentin. Nou dat hebben we geweten, de duiven kwamen aan een touwtje op de Baan in Ens. Cor en Dennis scoorden de eerste, tweede, derde, vijfde en tiende prijs met een knappe serie van 22 prijzen op 40 duiven. Cor bewijst hier mee zijn vakmanschap en kreeg zaterdagavond van iedereen de felicitaties met deze bijzonder knappe prestatie. Cor en Dennis van harte proficiat.

Tiemen Schinkel en Lub Korf pakten de vierde en negende prijs en een superserie van maar liefst 20 prijzen op 25 duiven. Tiemen en Lub verstevigden zo hun eerste plek in de Varia Vis competitie. Tiemen en Lub procifiat. Fokke Gnodde deed ook weer hele goede zaken met een zesde en zevende plek en een mooie serie van 6 prijzen op 10 duiven. Dubbele Hakvoort was ook weer present met een prima achtste plek en het was weer zijn topper de 430 die voor deze prestatie verantwoordelijk was.

Harm Gnodde scoorde vijf prijzen op zijn 10 duiven en dat is een knappe prestatie. Leo Bron deed het nog beter met drie prijzen op drie duiven en bewijst eens te meer dat een kleine liefhebber ook in de duivensport zijn kansen krijgt en op een heel goed niveau mee kan doen.

Donderdag is het inkorven voor de tweede fondvlucht op Sens en vrijdag is het inkorven voor de supervitesse op Tongeren.

 

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.