St.Quentin ook voor de niet te kloppen Harm Gnodde

  

Op de laatste midfondvlucht St Quentin werden 193 duiven ingekorfd. Zaterdag was het in de ochtend nog bewolkt, maar later op de dag werd het echt duivenweer. De duiven werden gelost om 10.30 uur met een noordelijke wind en zonnig weer, geweldige omstandigheden om je duiven op te wachten. Dirk en Sien Huizinga uit Bant haalden flink uit met de eerste drie prijzen in het ACG, waarvan de eerste twee ook in de toptien van de afdeling zaten. Dirk en Sien van harte proficiat.

De vraag was na de zware Chateauroux van vorige week, welke liefhebber zijn duiven weer het snelst voor elkaar had voor deze St Quentin. Na een zwaar seizoen kunnen de laatste oude duivenvluchten vaak een beslissende rol spelen in de strijd voor het kampioenschap. Zoals altijd hoor je Harm Gnodde nooit praten over kampioenschappen en welke vluchten er voor moeten tellen, dat laat hij over aan broer Fokke, Tiemen, Cor en Bertram. Maar ondertussen heeft hij de laatste weken zijn duiven wel tiptop in orde. En ja wel hoor, ook op deze pittige St Quentin pakte Harm Gnodde de zege en met zijn jaarling 910 vloog hij liefst zeven minuten los. Verder scoorde Harm ook nog de negende plek. Door deze zege is hij nu koploper in het Varia Vis generaal kampioenschap. Met nog een zware fondvlucht op Tours voor de boeg kan hij volgende week misschien wel de beslissende slag uitdelen aan zijn concurrenten. Harm van harte proficiat met deze knappe zege.

Cor Poel en Dennis Gouweleeuw jr deden hun duiven voor het laatst mee op de oude duivenvluchten en boekten een schitterend resultaat. Cor en Dennis scoorden twee, drie, vijf en tien en dat is een buitengewoon knappe prestatie. Zij gaan nu van hun welverdiende vakantie genieten in een zeer luxe stacaravan. Het gerucht gaat dat er eerst wat bomen gekapt moesten worden op de camping om de stacaravan een plaats te geven. Uit betrouwbare bron is vernomen dat Cor recent wat hele goede duiven heeft verkocht en dan is het toch mooi dat je door zo’n mooie hobby als de duivensport een maand lang lekker op vakantie kan.

Gerrit Wakker was ook present in de toptien. Pakte Gerrit zijn jaarling 041 op de vorige St Quentin de vijfde plek, op deze St Quentin verbeterde hij zich met een prima vierde plek. Klaas en Pieter Woord deden ook goed mee en scoorden de zesde plek. Ook Piet en Simon Zeeman hadden succes op deze vlucht en hun 596 haalde een mooie zevende plek. Tiemen Schinkel en Lub Korf scoorden een knappe achtste plek en hadden het hoogste prijspercentage met 13 prijzen op 20 duiven. Tiemen en Klaasje zijn al zeer intensief bezig met hun jonge duiven, een specialisatie waar ze vorig jaar hoog eindigden bij de Nederlandse kampioenschappen. Tiemen en Klaasje gaan nu proberen dat succes te overtreffen.

Het Varia Vis midfond kampioenschap onaangewezen eindigde in een ware triller. Na het optrekken van de stofwolken en een hertelling van de punten bleken Tiemen Schinkel en Lub Korf eerste, Cor Poel en Dennis Gouweleeuw jr tweede en Harm Gnodde derde. Het verschil tussen de eerste en de derde plaats was maar 2,5 punt en dat is nog nooit voorgekomen. Tiemen, Klaasje en Lub van harte proficiat.

Komende week staat de laatste vlucht met oude duiven op het programma. Zal deze Tours beslissend zijn voor het Varia Vis generaal ? Zijn er nog liefhebbers die Harm Gnodde van zijn zoveelste zege kunnen afhouden ? Gaat iemand van PV Flevoland op teletekst komen ? Volgende week weten we meer. Allen heel veel succes.

 

 

 

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.