Sjaak Buwalda wint Marseille ZLU PV Flevoland Urk 18-07-2014

Foto winnaar Marseille S.Buwalda Sjaak Buwalda 

11 liefhebbers korfden 43 duiven in op de ZLU klassieker vanuit Marseille. De weersverwachting was zeer warm weer met een matige oost zuidoosten wind. De duiven werden vrijdag om 06.45 uur gelost en door de hitte werd het een pittige vlucht.

Het was zaterdagmorgen 11.41 uur toen de eerste duif viel bij Sjaak Buwalda in Nijemirdum. Het was zijn 4-jarige duivin Delicia, zijn eerst getekende duif, die op 1085 kilometer met een snelheid van 807 meter per minuut de 53e nationaal duivinnen en 230e nationaal wint. Dat zijn natuurlijk hele mooie prijzen, dik één op tien. Delicia won al twee keer een mooie prijs op Orange en was ook mooi op tijd van de loodzware St Vincent dit jaar. De vader van Delicia is een volle broer van Doutzen (oa. 1e Nat Ruffec, 10e Nat Limoges) en de moeder komt uit superkweker Deyean (gaf oa 1e Nat Limoges, vloog zelf 74e Nat Barcelona). Sjaak pakte bij PV Flevoland de prijzen 3, 4, 5, 7 met 7 prijzen op 10 duiven mee. Sjaak besliste pas twee dagen voor het inkorven dat hij 10 duiven mee wilde geven op Marseille. Als je dan nationaal 5 prijzen scoort met 4 duiven 1 op 10 dan doe je het super. Gewoon een klasse melker met hele goede duiven en wie weet wat hij had gepresteerd met een normale voorbereiding. Sjaak van harte proficiat met deze mooie prestatie.

Herman Brinkman deed het ook super met twee prijzen op twee duiven te beginnen met prijs twee. Combinatie Akster uit ’t Harde maakte een mooi debuut met de prijzen zes en acht. Pieter Woord behaalde een mooie negende prijs en Combinatie Tekkelenburg scoorde een keurige tiende prijs

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.