Simon en Piet Zeeman sterke winnaars op Duiven (oud)

 

Dit jaar is het voor het eerst dat tegelijk met de eerste drie jonge duivenvluchten ook drie officiёle vluchten voor oude duiven zijn. Het is bij wijze van proef dit jaar en later zal besloten worden of dat een vervolg gaat krijgen. Voor deze oude duivenvlucht waren 103 duiven ingemand. De duiven werden om 10.30 uur gelost met een oost-noordoostelijke wind.

Om 11.24 uur viel de eerste duif, de jaarling 102, in Swifterbant bij Piet en Simon Zeeman. De 102 maakte een snelheid van 79 kilometer per uur en was meteen ook de snelste duif van de totale groepslossing oude duiven. Piet en Simon hebben beiden een zeer drukke baan en zijn daarnaast ook zeer actief in de duivensport, Piet als penningmeester van PV Flevoland en Simon als lid van diverse commissies in de afdeling. Menig lid in onze vereniging vraagt zich weleens af of er nog voldoende tijd overblijft om de duiven te verzorgen. Het is daarom hartstikke leuk voor Piet en Simon dat de 102 hun nu een mooie zege als beloning geeft. Daarnaast werd ook nog de tiende plek behaald met de 188. Piet en Simon van harte proficiat met deze mooie zege.

Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn werden met enkele seconden geklopt voor de eerste prijs, maar een tweede prijs en beginnen met de eerstgetekende duif, maakt ze meteen tot de favorieten voor dit nieuwe kampioenschap. Gerrit Wakker hoort zeker bij de favorieten voor dit kampioenschap en met een derde, vijfde en negende plek en zijn derde duif als de eerstgetekende werd een sterke start gemaakt. Natuurlijk is ook Harm Gnodde present op dit soort vluchten. Harm had drie duiven mee en drie in de prijzen te beginnen op de vierde plek met zijn eerstgetekende is een prima prestatie.

Meindert en Jan de Boer hadden hun B(ergerac) team mee op Duiven en dat hebben de snelle jongens geweten. Zoals altijd kan Meindert goed pokeren als het om het tactische spel met duiven gaat. Meindert joeg de ZLU spelers begin deze week de stuipen op het lijf door zijn fameuze Luilak in te manden op Narbonne en dat feit alleen al bezorgde zijn vijf tegenspelers vier slapeloze nachten. Helaas werd de Luilak zwaar gehinderd door het noodweer op Narbonne. Op deze Duiven was het B team van Meindert en Jan al prominent aanwezig en met een zesde, zevende en achtste prijs en zeven van de vijftien duiven in de prijzen werd een topprestatie geleverd. Meindert gaf zaterdagavond te kennen nog niet helemaal tevreden te zijn over de conditie van zijn duiven, maar hij had alle vertrouwen in de opbouw van de forme naar Bergerac toe. Meindert en Jan zijn door deze stunt natuurlijk de te kloppen favorieten voor Bergerac. Het is nog maar de vraag of er genoeg liefhebbers zijn te vinden die deze zinloze strijd durven aan te gaan. Zelfs in Gaasterland werden enkele Nationale toppers wit om de neus bij het horen van deze stunt van Meindert en Jan. Ook daar wordt de deelname aan Bergerac opnieuw overwogen, mogelijk trekt Balk zich nog terug als inkorfcentrum.

Leo Bron leverde op deze Duiven ook een leuke prestatie door vijf van de tien duiven in de prijzen te spelen.

Volgende week het vervolg op Gennep en natuurlijk de kraker vanuit Bergerac met zoals de weersverwachting nu is tropische temperaturen. Zullen Meindert en Jan de Boer PV Flevoland de eerste Nationale zege bezorgen? Of worden de topfavorieten geklopt door een outsider? Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.