Siebrand Stavasius wint Narbonne ZLU PV Flevoland Urk 25-07-2015

Siebrand Stavasius Winnaar Narbonne 2015

Maandag warden 65 duiven ingemand bij PV Flevoland voor de zesde ZLU vlucht dit seizoen, nu vanuit Narbonne gelegen op 1.077 kilometer van Urk. De duiven werden zaterdagochtend om 08.00 uur gelost met een matige zuidwesten wind. Ook nu werd het geen gemakkelijke vlucht voor de deelnemers op de verste afstanden.

Zondagmorgen om 09.11 constateerden Siebrand en Wil Stavasius in Emmeloord hun twee-jarige doffer de 393. De 393 vloog een snelheid van net geen 60 kilometer per uur en bezorgde Siebrand en Wil de zege bij PV Flevoland, de twaalfde plek in Fiante op 359 duiven, de 36e prijs bij de Fondunie 2000 op 913 duiven en de 147e Nationaal ZLU op 5.338 duiven. Siebrand en Wil deden het weer erg goed met vijf prijzen op zeven duiven, hun tweede duif werd keurig zesde. In de stamboom van de 393 vinden we het oude Van Wanroysoort van Jan Lijnders, duiven van Keun uit Donderen en het oude soort van Piter Beerda (dat zijn de basisduiven van het soort van Jelle Jellema). Siebrand en Wil zijn bezig met een geweldig debuut op de ZLU vluchten. Op Agen en Narbonne werden totaal 14 duiven ingemand en deze waren goed voor 11 prijzen en dat is bijna 80 procent prijs. Er zullen er heel weinig in Nederland zijn die op de twee genoemde vluchten zo’n hoog prijspercentage scoren. Siebrand en Wil van harte proficiat met deze mooie resultaten.

Bennie de Vries uit Bolsward werd tweede, derde, achtste en negende. Tony Berlijn uit Kampen (www.topwings.nl) deed het opnieuw uitstekend met opnieuw veel jaarlingen mee, werd Tony vierde en vijfde (twee jaarlingen) en tiende. Herman Brinkman uit Tuk presteerde het om met 1 duif mee opnieuw 1 prijs te pakken en Herman werd nu keurig zevende. Klaas van Urk deed het ook goed en scoorde met 1 duif mee plek 19.

In het klassement blijkt Bennie de Vries nu reeds de winnaar. Op de tweede plek Herman Brinkman, voor Jan Grootoonk, Tony Berlijn en Albert Jan Settels. Deze laatste vier maken op Perpignan uit wat de definitieve rangschikking wordt voor de vier nog te winnen hoofdprijzen. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.