Siebrand Stavasius wint loodzware St Vincent NIC PV Flevoland 13-06-2014

DSC002519  Duif winnaar St.Vincent 2014 

11 liefhebbers van PV Flevoland korfden in totaal 35 duiven op St Vincent, de koninginnevlucht van de middaglossingen. De duiven werden vrijdagmiddag om 13.00 uur gelost met een koude noordenwind. Het werd een hele zware vlucht die in deze regio pas op zondagmiddag om 18.00 uur werd gesloten. De grote winnaar in sector 4 werd Peter Burger uit Wolvega. Peter van harte proficiat met deze historische zege.

Het was zaterdagmiddag om 16.41 uur dat de 4-jarige vale duivin 062 bij Siebrand Stavasius op de klep viel. De 062 maakte een snelheid van 53 kilometer per uur en werd glorieus winnaar bij NIC PV Flevoland. Verder bleek het al snel een hele vroege melding in sector 4 te zijn en na een paar uur bleek de 062 een fantastische 6e nationaal sector 4 te spelen. De 062 had in 2012 een 22e nationaal Cahors gevlogen, reden voor Siebrand om de 062 eerste getekende te zetten. De 062 is ingeteeld (halfbroer x halfzuster) op de Sauron van Kipp und Sohne via Jan Kastelijn. De Sauron is een halfbroer van de Barcelona King, de wonderduif die in 1998 1e internationaal Barcelona speelde op 24.139 duiven. De 062 is dus een klasseduif met een topafstamming. Deze zege en teletekstnotering op deze loodzware St Vincent is een absoluut hoogtepunt in de carrière van Siebrand en Wil Stavasius. Siebrand en Wil van harte proficiat met deze fantastische prestatie.

Op de tweede plek vinden we Bert Weerstand met zijn 131 en dat is ook een topduif. Bert had vier duiven mee en draaide ze alle vier dik in de prijzen, in het NIC werd het twee, vier, vijf en acht. Bert draaide ze niet alleen in de prijzen maar ook nog eens op volgorde van zijn lijst. Dit is een absolute topprestatie waar Bert zeer trots op mag zijn. Piet Bakker presteerde het om zaterdagavond om 22.07 uur nog een duif te constateren en dat leverde deze doorzetter een mooie derde plek op. Louw van den Berg deed het ook prima door met één duif mee een mooie zesde plek te scoren. Riekel en Jannie Brands werden keurig zevende. Wicher en Janny Okkes behaalde een mooie negende plek, vlak voor Meindert en Jan de Boer op de tiende plek. Hein Bakker sloot de uitslag met een keurige elfde plek.

De vleespakketten waren voor Siebrand Stavasius en Hein Bakker. De rollades waren voor Wicher en Janny Okkes en Meindert en Jan de Boer. De taart was voor Bert Weerstand. De zalmzijde, gesponsord door Rodé Vis, was voor Riekel en Jannie Brands.

Dinsdag staat al weer de derde vlucht vanuit Ruffec op het programma. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.