Siebrand Stavasius doet het super op lastige Perigueux

IMG 2107

80 duiven werden door 17 liefhebbers dinsdag bij PV Flevoland ingemand voor de derde vlucht op de marathon middaglossingen vanuit Perigueux. De duiven werden vrijdagmiddag om 15.00 uur gelost met een west-noordwestenwind en veel regen op de vluchtlijn. Het waren Hendrik Schenk en Cees Kramer die met hun 14-588 de eerste nationaal pakten van 2.510 duiven. Ik mocht zelf deze duif controleren en het was opmerkelijk hoe goed deze duif een paar uur na aankomst er weer uit zag. Na zijn vroege prijs op Limoges en nu de klapper op Perigueux zal deze kanjer waarschijnlijk naar het kweekhok gaan. Hendrik en Cees van harte proficiat met deze fantastische zege.

 

Om 12.15 uur viel de duivin 13-390 Inteelt Lobelia op de klep bij Siebrand Stavasius in Emmeloord. De Inteelt Lobelia maakte een snelheid van 62 kilometer per uur over een afstand van 916 kilometer. De 13-390 pakte daarmee de eerste prijs in het NIC PV Flevoland en een schitterende vijfde prijs nationaal sector 4 en natuurlijk sta je dan op teletekst. Inteelt Lobelia is ingeteeld op de eerste internationaal Barcelona 1998 de Lobelia van Kipp und Söhne. De vader van Inteelt Lobelia komt uit een kleinzoon van Lobelia met een kleindochter van de Spin 474 Van Wanroy. De moeder van Inteelt Lobelia is een dochter van Lobelia de eerste internationaal Barcelona.

Veel van Siebrand zijn duiven komen van zijn vriend Jan Kastelijn. Siebrand heeft het in 2015 erg goed gedaan op de ZLU vluchten Agen en Narbonne, op welke vluchten Inteelt Lobelia twee knappe prijzen pakte. Dit seizoen was hij nog niet erg te spreken over de vorm op het hok, maar de laatste weken werd dat beter. Siebrand besloot zijn beste drie duiven in te korven voor Perigueux en dat gaf een fantastisch resultaat. Siebrand pakte nationaal sector 4 op 2.510 duiven 5, 20 en 180. Dat betekent 100% prijs en alles thuis op een moment dat veel liefhebbers nog geen duiven hadden, twee duiven prijs 1 : 100 en alle drie duiven prijs 1 : 10. Jammer dat de rubriek Nadoen niet meer bestaat, want met deze uitslag zou Siebrand daarin zeer hoog scoren. Siebrand van harte proficiat met deze mooie zege, het is je van harte gegund.

Op de prestaties van Bert Hakvoort dit seizoen met de marathonvluchten staat geen maat. Ook nu weer een schitterende uitslag met 2, 3 en 6 in het NIC en nationaal sector 4 is dat goed voor 18, 19 en 34. Bert van harte proficiat met deze mooie drie kopprijzen. Meindert en Jan de Boer waren ook prima op dreef met een vijfde plek in het NIC en een 28e nationaal sector 4. Zevende in het NIC Wicher en Janny Okkes en achtste Marcel Okkes. Op de negende plek en dat met een 100% score met 1 duif mee Cees van der Steeg. Hein Bakker deed het ook goed met 3 prijzen op 6 duiven en Hein begint met een knappe tiende plek. Verder nog een mooie serie van Riekelt en Jannie Brands met 3 prijzen op 6 duiven.

In de tussenstand staat Bert Hakvoort met grote voorsprong eerste, Riekelt en Jannie Brands tweede, Hein Bakker derde, Wicher en Janny Okkes vierde en Piet Bakker vijfde.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.