Schitterende zege Wilco Nijenkamp op Vuren

 

172 duiven werden vrijdag bij PV Flevoland ingemand voor de laatste vlucht op de vitesse vanuit Heusden-Zolder, gelegen op 182 kilometer van Urk. De weersverwachting voor zaterdag was niet best, veel regen en weinig zicht en vooral in Friesland was het slecht. Helaas werd besloten om de vlucht uit te stellen naar zondag en het concours te verplaatsen naar Vuren. Zondagmorgen om 10.30 uur werden de duiven gelost met nog steeds regen op de vlieglijn en een matige zuidwesten wind. Het was Hennie Visscher uit Ens die de eerste prijs en een hele serie kopprijzen en een mooie serie scoorde in het samenspel. Hennie van harte proficiat met dit mooie resultaat.

Om 11.23 uur werd de eerste duif van PV Flevoland geconstateerd in Biddinghuizen op nog geen 80 kilometer. Vaak wordt erg negatief gedaan over het feit dat Biddinghuizen bij Friesland concourst, maar het valt niet mee in een uithoek met heel weinig duiven en op de kortste afstand redelijk constant te presteren. PV Flevoland is heel blij met de Biddinghuizers Jef Custers en Wilco Nijenkamp. Op deze natte Vuren was het Wilco Nijenkamp die met zijn 16-907 zijn tweede zege van het seizoen scoorde en een prima 28e plek op 7.607 duiven in het afdelingsconcours. Met slechts een verschil van vijf seconden werd de eerste prijs in het samenspel gemist. De 16-907 is gekweekt door Van den Berg Pigeons en komt uit zoon Charlotte van Ulrich Lemmens en de 003 van Bert Weerstand. De 003 won als jonge duif de eerste prijs van Morlincourt. Wilco speelt maar met maximaal vijf duiven en daarom is het een fantastische prestatie om zo vroeg in het seizoen al zijn tweede zege te boeken. Wilco van harte proficiat met deze mooie overwinning.

Jef Custers werd nipt verslagen door zijn jonge plaatsgenoot maar was terecht trots op een prima tweede prijs. Keurig derde werd Jacob Loosman met zijn topduif de 515. De 515 was ook al goed voor plek 7 op Heusden-Zolder en plek 4 op Weert. Bertram en Joas van Zuiden deden het erg goed met de vierde en vijfde plek. Van den Berg Pigeons was deze keer goed voor plek zes. Piet en Simon Zeeman werden netjes zevende met hun eerstgetekende 13-3000. Frank en Harm Kempers deden het top met de kopprijzen acht en tien. Dubbele Hakvoort ontbrak natuurlijk ook niet in de top tien en werd keurig negende.

Uitblinkers met een prijspercentage van 70 of meer waren Frank en Harm Kempers met 9 op 12, Van den Berg Pigeons met 3 op 4 en helemaal super Robbie en Jolanda Vahl met 3 op 3. Bij de jeugd eerste Wouter Kroon met een mooie serie van 4 op 6. Bij de jaarlingen eerste Wilco Nijenkamp, tweede Jacob Loosman en derde Van den Berg Pigeons. In de eerste divisie eerste Wilco Nijenkamp, tweede Jacob Loosman en derde Frank en Harm Kempers. De Jackpot voor de eerste twee getekenden gaat naar Jacob Loosman met de prijzen 3 en 28. De Jackpot voor de laatste prijsduif was voor Pieter Woord.

De eindstand op de vitesse onaangewezen eerste Tiemen Schinkel en Lub Korf, tweede Van den Berg Pigeons, derde Jacob Loosman, vierde Bertram en Joas van Zuiden en vijfde Fokke Gnodde. Aangewezen eerste Van den Berg Pigeons, tweede Tiemen Schinkel en Lub Korf, derde Jef Custers, vierde Fokke Gnodde en vijfde Wilco Nijenkamp. Bij de duiven eerste, vierde en vijfde Tiemen Schinkel en Lub Korf met hun 15-794, 16-757 en de 16-893, tweede Van den Berg Pigeons met hun 16-862 en derde Jef Custers met zijn 13-444. De eerste belangrijke prijs is dus voor Tiemen Schinkel en Lub Korf. Tiemen en Lub van harte proficiat.

Volgende week staat Quievrain op het programma voor de midfond, in deze regio momenteel veel vogelpest. Welke lossingsplek het wordt zien we zaterdag wel. Allen heel veel succes.

 

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.