Schitterende zege op Burdinne voor Jef Custers

621 duiven werden er vrijdag bij PV Flevoland ingemand voor Burdinne, de derde vlucht van de vitesse, gelegen op 236 kilometer van Urk. Zaterdag werden de duiven bij een oplopende temperatuur gelost om 09.30 uur. Het was Klaas Hoekstra die de eerste prijs won in het Samenspel. Klaas en Arie van harte gefeliciteerd.

Jef heeft reeds de leeftijd van het sterke geslacht en is nog steeds actief in de duivensport. Zaterdag kreeg hij om 12.05 uur zijn 267 die met een snelheid van 83 kilometer de afstand van 213 kilometer had afgelegd. Na lang wachten bleek dat uiteindelijk goed te zijn voor een schitterende overwinning. En natuurlijk feliciteren we Jef van harte met zijn fantastische zege.

Tiemen Schinkel en Lub Korf werden twee, zes, zeven en acht. Riekelt en Jannie Brands werden vier en negen, Bart Vos heel mooi derde, Robbie Vahl vijfde en Joas van Zuiden negende. De eerste prijs met het hoogste prijspercentage is voor Tiemen Schinkel en Lub Korf met 28 prijzen op 30 duiven, tweede Johannes Schinkel met 17 op 20 en derde Riekelt en Jannie Brands met 26 op 32. De Jackpot voor de eerste twee getekenden is voor Tiemen Schinkel en Lub Korf op plek 6 en 8. De Jackpot voor de laatste prijsduif is voor Robbie Vahl.

Bij de vitesse is de tussenstand onaangewezen 1 Tiemen Schinkel en Lub Korf 2 Johannes Schinkel 3 Robbie Vahl 4 Riekelt en Jannie Brands en 5 Joas van Zuiden. Aangewezen 1 Tiemen Schinkel en Lub Korf 2 Joas van Zuiden 3 Robbie Vahl 4 Riekelt en Jannie Brands en 5 Johannes Schinkel. Bij de duiven 1 en 2 Tiemen Schinkel en Lub Korf 3 Robbie Vahl, 4 Johannes Schinkel en 5 Joas van Zuiden.

Vrijdag is het inkorven voor Chimay, de eerste vlucht op de midfond gelegen op 305 kilometer. Allen heel veel succes.

 

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.