Schitterende zege Jef Custers op Souppes sur Loing

222 duiven werden donderdagavond ingemand voor de tweede dagfondvlucht vanuit Souppes sur Loing, gelegen op 539 kilometer van Urk. Zaterdagmorgen werden de duiven al heel vroeg gelost om 06.45 uur met een west noordwesten wind. Het waren Wim en Jolanda Koelma die de zege in het regioconcours voor zich opeisten. Wim en Jolanda van harte proficiat.

Om 13.27 uur viel de 707 op de klep bij ons oudste lid Jef Custers. De 707 maakte een snelheid van 78 kilometer per uur. Al gauw bleek dat de 707 de vroegste melding was en de eerste prijs pakte voor Jef. Het is tevens de eerste zege van Jef in dit seizoen en dan meteen een mooie dagfondvlucht, tja daar doe je het voor. Jef is toch al bezig met een sterk seizoen en Jef staat voor het Generaal zevende onaangewezen en eerste aangewezen. Met de mooie uitslagen dit weekend zal Jef zijn klassement behoorlijk versterken. Zo werd Souppes sur Loing een vlucht die Jef niet snel zal vergeten en deze mooie zege gunnen alle leden Jef van harte. Jef van harte proficiat.

Uitblinker deze vlucht was echter Dubbele Hakvoort die vier van zijn zes duiven in de prijzen pakte. Dubbele scoorde een tweede plek met zijn Super 53 en met de 514, de eerste jaarling, werd een mooie zesde plek behaald. Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn deden het ook geweldig met 13 prijzen op 20 duiven en de kopprijzen drie, vier, vijf en acht. Cor Poel en Dennis Gouweleeuw jr pakte vier van de zes duiven in de prijzen en begonnen met een mooie zevende plaats. Tiemen Schinkel en Lub Korf deden het ook goed met zeven prijzen op tien duiven en een keurige negende plek. Piet en Simon Zeeman behaalde een nette tiende plek. Mooie series waren er voor Jelle Roskam met 5 prijzen op 8 duiven en Frank, Gerwin en Harm Kempers met 2 prijzen op 4 duiven.

In de eerste divisie zat Jef Custers eerste en Dubbele Hakvoort tweede en derde. Bij de jaarlingen zat Dubbele Hakvoort eerste, Klaas van den Berg en Bartel de Berg tweede en Fokke Gnodde derde.

De minutenprijs was voor Tiemen Schinkel. De Jackpot voor de twee getekenden was voor Tiemen Schinkel en Lub Korf. De Jackpot voor de laatste prijsduif was voor Meindert en Jan de Boer. De zakken voer waren voor Jelle Roskam met prijs 13, Frank, Gerwin en Harm Kempers met plek 39, Piet Molenaar met plek 40 en Wicher en Janny Okkes met plek 56.

Volgende week Quievrain, de vierde vlucht voor de midfond. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.