Schitterende overwinning Stefanus Loosman op Gennep

Maar 157 duiven werden vrijdag bij PV Flevoland ingemand voor de tweede vlucht op de natour opnieuw vanuit Gennep, gelegen op 114 kilometer van Urk. Vrijdag was een hele slechte dag qua weer en eigenlijk aangesloten plensbuien de hele dag door. Dat zal ongetwijfeld ook meegespeeld hebben bij een aantal liefhebbers om deze vlucht niet mee te doen. Toch waren de vooruitzichten niet slecht en de afdeling gaf van te voren aan ook mogelijkheden te zien.

Zaterdag werden de duiven om 13.35 uur gelost in Gennep met een west-zuidwesten wind. De duiven hadden een vlot vertrek. Op het moment van arriveren hing er net een langgerekt regenfront voor de provincie Flevoland en met name de westkant en de liefhebbers op de kortste afstanden hadden daar behoorlijk last van. Het was P.H. van Dijk uit Ens die de eerste prijs pakte in het Samenspel. Van harte proficiat met deze mooie zege.

Om 15.10 uur kwam er een groepje duiven over op het Waterhoen en de jaarling 568 viel daaruit op de klep bij jeugdlid Stefanus Loosman. De 16-568 had de 113 kilometer afgelegd met een gemiddelde snelheid van 72 kilometer per uur. Na een vlotte melding bleek de 568 de eerste prijs te scoren bij PV Flevoland, de tweede op Urk en ondanks de ongunstige ligging de achtste in het Samenspel. Voor een senior lid zou dit al een geweldige prestatie zijn, voor een jeugdlid op zijn tweede vlucht ooit is dit natuurlijk een schitterende prestatie.

De 568 is een duifje van de kampioen uit Sneek Lucas Scholten en was op de eerste Gennep vierde en nu op de tweede Gennep eerste. Stefanus kreeg zijn duiven geweldig met 7 prijzen op 8 duiven, in het samenspel 5 op 8 en dat is super. Vorige week werd het op de eerste vlucht 4, 5 en 6 en nu op de tweede vlucht al met voorsprong de eerste prijs. Dat we hier te maken hebben met een heel groot talent is nu iedereen wel duidelijk. Zaterdag kreeg Stefanus een groot applaus bij de huldiging. Stefanus van harte proficiat met deze schitterende prestatie.

Piet en Simon Zeeman kregen hun duiven ook geweldig en zij scoorden de hele mooie kopprijzen twee, zes, zeven en tien. Riekelt en Jannie Brands pakten de enige jonge duif in de top tien en waren goed voor een prima serie en de kopprijzen drie, vijf en negen. Bertram en Joas van Zuiden scoorden een knappe vierde prijs. Fokke Gnodde was ook bijzonder op dreef met een mooie serie en de kopprijs acht was zijn deel.

Prijspercentages van 70 en meer waren er van Stefanus Loosman met 7 op 8, Riekelt en Jannie Brands met 26 op 36 en Fokke Gnodde met 7 op 9. In de eerste divisie was eerste Stefanus Loosman en tweede en derde Riekelt en Jannie Brands. Bij de jonge duiven eerste en tweede Riekelt en Jannie Brands en derde Meindert en Jan de Boer. De Jackpot voor de eerste twee getekenden was voor Riekelt en Jannie Brands met de prijzen 9 en 11. De Jackpot voor de laatste prijsduif was voor Meindert en Jan de Boer. De minutenprijs was voor Piet Zeeman.

De stand op de natour onaangewezen eerste Stefanus Loosman, tweede Piet en Simon Zeeman, derde Fokke Gnodde, vierde Riekelt en Jannie Brands, vijfde Bertram en Joas van Zuiden en zesde Oscar Martens. Aangewezen eerste Robbie en Jolanda Vahl, tweede Riekelt en Jannie Brands, derde Piet en Simon Zeeman, vierde Fokke Gnodde en vijfde Stefanus Loosman. Bij de duiven eerste Stefanus Loosman met zijn 16-568, tweede, derde en vierde Piet en Simon Zeeman met hun 14-941, 15-923 en 16-718 en vijfde Fokke Gnodde met zijn 15-718.

Gennep werd door de regen een lastige vlucht met behoorlijke verschillen in de aankomsten, maar gelukkig zijn alle duiven goed thuisgekomen. Volgende week staat Heusden-Zolder op het programma en dat is 184 kilometer voor Urk en 171 kilometer voor Swifterbant. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.