Schitterende overwinning Jef Custers op Hapert

 

Vrijdagavond werden 377 duiven ingekorfd bij PV Flevoland op een nieuw lossingsstation Hapert, gelegen op 126 kilometer van Biddinghuizen. Op zaterdag weer een noord-noordoostenwind met een te koude temperatuur van een graad of acht. Het afdelingsconcours van 19.592 duiven werd gewonnen door een jaarlingduivin van Cees Korf. Cees van harte proficiat.

Bij Jef Custers viel op 11.43 uur zijn favoriete jaarling de 224 op de klep en deze bonte weduwnaar maakte een snelheid van 73 kilometer per uur. Omdat Jef op de kortste afstand zit is het dan even wachten wanneer de duiven in Swifterbant, Ens en Urk vallen. Maar al spoedig bleek dat niemand aan de snelheid van deze topjaarling kon tippen. Na een prima 6e plek op Gennep van deze 224 volgt nu een schitterende zege op Hapert met verder een vierde prijs in Samenspel 5 en een keurige 11e plek in het afdelingsconcours. Jef heeft het voorrecht om zo’n goede duif op zijn hok te hebben en we zijn reuze nieuwsgierig wat de 224 Jef nog verder dit seizoen brengen zal. Jef van harte proficiat met deze mooie overwinning.

Bij Cor Poel en Dennis Gouweleeuw jr viel de tweede prijs van het concours, verder pakten Cor en Dennis ook de zesde plek en een hele serie prijsduiven. Zat Fokke Gnodde vorige week nog in de put vanwege zijn moeizame start op Gennep, op Hapert was het weer top met een prima derde en vierde plaats. Een teken van een goede sportmentaliteit door na een mindere vlucht meteen weer je visitekaartje af te geven.

Gerrit Wakker met hokverzorgers Johan Bakker en Klaas de Boer was ook weer present in de toptien met een vijfde plaats. Team Gerrit Wakker had de pech dat een roofvogel boven hun nieuwe schitterende hok er voor zorgde dat hun duiven veel tijd verloren met binnenkomen. Natuurlijk in de toptien de sterkste spelers uit Swifterbant, Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn op een nette zevende plek.

Harm Gnodde scoorde vorige week al een tweede plek en moest toen wat lang wachten op zijn tweede duif. Op Hapert had Harm het echter weer prima voor elkaar met de achtste, negende en tiende plek en op de tiende plek zijn eerstgetekende superduif de 313. Harm doet zo weer goede zaken voor de kampioenschappen.

Wie u natuurlijk mist in de toptien zijn de topfavorieten Tiemen Schinkel en Lub Korf. Ook daar heel veel pech met het binnenkomen van hun duiven. Het was deze keer niet een roofvogel die hun duiven hinderde maar een ….. ooievaar. Het verhaal vertelt niet wat de ooievaar daar in de buurt kwam doen, misschien dat de familieberichten in het Urkerland daar komende week uitsluitsel over geven. Door deze pech begonnen Tiemen en Lub net buiten de toptien maar scoorden weer een prima serie van 24 prijzen op 34 duiven.

Verder ook een opvallende prestatie van Leo Bron met vier van zijn zeven duiven in de prijzen en deze vier duiven waren ook de top vier aangewezen. Een teken dat Leo zijn duiven weer goed in orde heeft en er de komende weken daar het nodige van verwacht mag worden.

In het Varia Vis kampioenschap onaangewezen staat Schinkel-Korf eerste, Poel-Gouweleeuw jr tweede, Harm Gnodde derde en Leo Bron vierde. In het Varia Vis aangewezen kampioenschap staat Jef Custers eerste, Harm Gnodde tweede, Comb. B van Zuiden derde en Fokke Gnodde vierde. In het Varia Vis duifkampioenschap staat natuurlijk eerste de 224 van Jef Custers, voor de 353 van Klaas en Pieter Woord, met als derde de 722 van Schinkel-Korf.

Volgende week de eerste teletekstvlucht van het seizoen. Teletekst heeft gezorgd voor een extra dimensie in de Nederlandse duivensport. Iedereen wil natuurlijk op teletekst staan en de vraag is het of het volgende week iemand van PV Flevoland zal lukken. Allen heel veel succes.

 

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.