Schinkel-Korf slaat meteen weer toe op Gennep

 

Vrijdagavond werden bij PV Flevoland 587 duiven ingekorfd op de eerste echte vlucht van het seizoen 2014 op Gennep. Het was ook meteen een teletekstvlucht en de weersverwachting was prima voor deze regio, mooi weer en een oosten wind. Zaterdag bleek die verwachting uit te komen en werden de duiven om 10.45 uur gelost met een oosten wind. Het waren Gerrit en zoon Johannes Wakker die op een grandioze manier de eerste plek op teletekst scoorden en bij deze van harte proficiat.

Het was om drie minuten over twaalf dat de topduivin de 385 arriveerde bij Tiemen Schinkel en Lub Korf. Helaas werd met deze duivin ruim 3 minuten verspeeld en daarmee een mogelijke eerste prijs in het afdelingconcours. Gelukkig arriveerde heel snel de 473 en deze kwam wel meteen naar binnen en pakte de eerste plaats bij PV Flevoland en een prima 12e plek op teletekst. Verder scoorden Tiemen en Lub de vierde (met de 385) en vijfde plek en behaalden 18 van de ingezette 36 duiven prijs. Daarmee gaven de kampioenen van 2013 meteen hun visitekaartje af en weet de concurrentie meteen dat ze vol aan de bak moeten om Tiemen en Lub van het kampioenschap af te houden. Tiemen en Lub van harte proficiat.

Harm Gnodde deed ook meteen prima zaken door de tweede, derde en achtste plek te bemachtigen. Het waren allemaal duivinnen die kop vlogen bij Harm en zijn tweede duif was de eerste jaarling in de club. Harm is daarmee prima aan het seizoen begonnen en het belooft weer een spannende nek aan nek race te worden voor de diverse kampioenschappen met Tiemen Schinkel en Lub Korf.

Bert Hakvoort pakte met zijn jaarling de 569 een keurige zesde plaats en ook 26 prijzen op 59 mee zijn prima cijfers. Bert zou wel eens de grote outsider kunnen zijn voor kampioenschap. Pieter Woord gaf zijn nieuwe start glans met een zevende plek met zijn favoriete 168 en had daarmee de eerste getekende duif in de uitslag. Gerrit Wakker scoorde een mooie negende en tiende plek en draaiden het hoogste prijspercentage deze vlucht met 22 prijzen op 38 duiven.

De eerste duif in Swifterbant was van Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn en hoewel niet heel vroeg op de uitslag werd begonnen, werd wel een keurige serie van 20 prijzen op 40 duiven gescoord.

De eerste vlucht kende een goed verloop en de laatste prijs werd om 12.31 gedraaid.

Volgende week de tweede vlucht vanuit het Limburgse Weert. Allen heel veel succes.

 

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.