Schinkel-Korf ouderwets goed op F33 Tienen

222 duiven werden er donderdag door 11 liefhebbers ingemand bij PV Flevoland voor de zesde jonge duivenvlucht van het seizoen 2023. De vlucht vanuit Tienen,  was 210 km voor de duiven om naar Urk te vliegen. De beleidsmakers in de Nederlandse duivensport worden steeds zenuwachtiger van de overdreven dierenlobby vanuit Brussel en Den Haag. Hierdoor nemen ze allerlei onverwachte en soms ondoordachte beslissingen om maatregelen te nemen i.v.m. de warmte. Vluchten worden ingekort en in dit geval zelfs op vrijdag vervlogen.  In het samenspel NOP-Urk ging de eerste  plaats naar Maarten Hakvoort uit Urk, tevens de 2e duif in de afdeling tegen 8.634 duiven. Maarten van harte gefeliciteerd met deze mooie prestatie.

Bij PV Flevoland was Tiemen Schinkel en Lub Korf, ze zetten een geweldige serie neer met de 1e , 3e, 5e, 6e en 7e plaats, Tiemen en Lub van harte gefeliciteerd met deze uitzonderlijke prestatie. De volgende liefhebbers zijn Wouter Kroon op plaats 2, Johannes Schinkel op de plaatsen 4, 8 en 10, Erik Korteweg op plaats 9.

In de eerste divisie is de eerste plaats voor Wouter Kroon, de tweede en derde plaats voor Erik Korteweg.

De beste hokprestatie is voor de Gebroeders de Boer met 85%, op plaats twee Schinkel-Korf met 62,5% en op plaats 3 Frank Kempers met 60%

De jackpot voor de eerste twee getekende is voor Erik Korteweg met de 9e en 11e plaats. De jackpot voor de laatste prijsduif is voor Klaas van den Berg.

Zaterdag 26 augustus worden twee vluchten vervlogen, op donderdag kan er ingekorfd worden voor de zesde Jonge duivenvlucht vanuit Rethel, 360 km in een rechte lijn naar Urk, op vrijdag kan er ingekorfd worden voor de derde natoervlucht vanuit Weert, 158 km in een rechte lijn naar Urk. Iedereen veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.