Robbie Vahl verrassende winnaar Deurne jonge duiven

363 jonge duiven werden vrijdag bij PV Flevoland ingemand voor de achste vlucht van de vitesse vanuit Deurne, gelegen op 135 kilometer van Urk. Zaterdag was geen mogelijkheid voor te lossen vanwege een koudefront boven Nederland. Zondag werden de duiven om 08.00 uur gelost met een Noordwesten wind, regen op de lijn en een koufront boven België. Je zou zeggen als voor de zondag dezelfde maatstaven als voor zaterdag gelden, dan was logisch geweest om alle vluchten terug naar huis te brengen. Nu kenden alle vluchten een zeer matig verloop en hadden veel duiven het moeilijk om hun hok weer terug te vinden. In het samenspel werd Dirk Huizinga uit Bant de winnaar en daar feliciteren we Dirk van harte mee.

Om 09.40 uur werd de eerste jonge duif gemeld door Robbie Vahl uit Ketelhaven. Met jonge duiven hoort Robbie niet echt bij de favorieten en dus was het wachten wat de favorieten in Urk zouden doen. Na twintig minuten was wel duidelijk dat niemand aan de snelheid van Robbie zijn 131 kon komen. De 19-131 had de 125 kilometer afgelegd met de gemiddelde snelheid van 75 kilometer per uur en werd daarmee eerste bij PV Flevoland en vijfde in Samenspel F2 en dat is een bijzonder mooie prestatie. Robbie zijn tweede duif was keurig achtste. Robbie werd daarmee de eerste winnaar in de geschiedenis van PV Flevoland van een dubbelvlucht met oude en jonge duiven. Robbie staat het hele seizoen al in de top vijf Generaal Onaangewezen, een teken dat hij bezig is met een zeer constant en goed seizoen. Robbie van harte proficiat met deze fantastische zeges op Deurne.

Stefanus Loosman was de absolute uitblinker op Deurne jonge duiven met 22 van zijn 27 duiven in de prijzen en hij begon met de tweede, derde, zevende, negende en tiende prijs. Een welgemeend applaus voor deze prima prestatie. Erik Korteweg is ook goed bezig met zijn jonge duiven. Erik scoorde 19 op 34 en begon met een fraaie vierde plek. Klaas van den Berg was met 6 op 10 ook goed op dreef en hij begon met een knappe vijfde plek. Tiemen Schinkel en Lub Korf zijn de specialisten met jonge duiven en behaalden een keurige zesde plek.

Andere uitblinkers waren Meindert en Jan de Boer met 11 op 20, Frank en Harm Kempers met 16 op 30 en Jef Custers met 17 op 31. In de eerste divisie eerste Robbie Vahl en tweede en derde Stefanus Loosman. Bij de jeugd eerste Stefanus Loosman en tweede Joas van Zuiden. De Jackpot voor de eerste twee getekenden was met de prijzen 67 en 90 ook hier voor Jef Custers. De Jackpot voor de laatste prijsduif was voor Frank en Harm Kempers.

Tussenstand Generaal Onaangewezen eerste Tiemen Schinkel en Lub Korf, tweede Stefanus Loosman, derde Riekelt en Jannie Brands, vierde Robbie Vahl en vijfde Jef Custers. Aangewezen eerste Tiemen Schinkel en Lub Korf, tweede Riekelt en Jannie Brands, derde Stefanus Loosman, vierde Robbie Vahl en vijfde Frank en Harm Kempers. Bij de duiven eerste, tweede en vijfde Tiemen Schinkel en Lub Korf met hun 16-757, 18-650 en 17-193, derde Riekelt en Jannie Brands met hun 17-671 en vierde Stefanus Loosman met zijn 18-630.

Donderdag inmanden voor de midfond op Arlon, gelegen op 333 kilometer van Urk en vrijdag voor uitsluitend jonge duiven op Heusden-Zolder gelegen op 182 kilometer van Urk. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.