Robbie Vahl uitblinker op Deurne oude duiven

203 duiven werden vrijdag bij PV Flevoland ingemand voor de achste vlucht van de vitesse vanuit Deurne, gelegen op 135 kilometer van Urk. Zaterdag was geen mogelijkheid voor het lossen vanwege een koudefront boven Nederland. Zondag werden de duiven om 08.00 uur gelost met een Noordwesten wind, regen op de lijn en een koufront boven België. Je zou zeggen als voor de zondag dezelfde maatstaven als voor zaterdag gelden, dan was logisch geweest om alle vluchten terug naar huis te brengen. Nu kenden alle vluchten een zeer matig verloop en hadden veel duiven het moeilijk om hun hok weer terug te vinden.

Om 09.35 uur was daar plotseling de Witpen 059 boven Ketelhaven. Na een paar rondjes viel hij op de klep bij Robbie Vahl. De Witpen 059 had de 125 kilometer afgelegd met een gemiddelde snelheid van 79 kilometer per uur en bleek niet veel later de eerste prijs te scoren bij PV Flevoland, de eerste prijs in Samenspel F2 en de elfde prijs in de afdeling. Een geweldige prestatie van deze duif die na Heusden-Zolder nu zijn tweede eerste prijs scoorde. Robbie Vahl was met 11 op 16 en de eerste, vijfde en achtste prijs de grote uitblinker op deze vlucht. Zijn tweede duif de 401 staat vrij hoog voor diverse duifkampioenschappen. Robbie is dit jaar veel beter bezig met zijn duiven en dat beloonde zich op deze Deurne met een zeer fraaie uitslag. Robbie van harte proficiat met deze geweldige prestatie.

Piet en Simon Zeeman kregen hun duiven spreekwoordelijk aan een touwtje. In een ruime minuut vijf duiven en 13 op 20 in de prijzen is grote klasse. Piet en Simon waren goed voor de tweede, derde, vierde, zesde en zevende prijs. Jef Custers deed met een prima negende plek ook goed mee. Tiemen Schinkel en Lub Korf deden het super met 16 op 19 en een knappe tiende plek. Andere uitblinkers waren de jeugdleden Stefanus Loosman met 16 op 19 en Joas van Zuiden met 5 op 7. Riekelt en Jannie Brands waren goed voor de perfecte 5 op 5.

In de eerste divisie eerste Robbie Vahl en tweede en derde Piet en Simon Zeeman. Bij de jeugd eerste Stefanus Loosman en tweede Joas van Zuiden. De Jackpot voor de eerste twee getekenden is met de prijzen 9 en 12 voor Jef Custers. De Jackpot voor de laatste prijsduif was voor Meindert en Jan de Boer.

Tussenstand Generaal Onaangewezen eerste Tiemen Schinkel en Lub Korf, tweede Stefanus Loosman, derde Riekelt en Jannie Brands, vierde Robbie Vahl en vijfde Jef Custers. Aangewezen eerste Tiemen Schinkel en Lub Korf, tweede Riekelt en Jannie Brands, derde Stefanus Loosman, vierde Robbie Vahl en vijfde Frank en Harm Kempers. Bij de duiven eerste, tweede en vijfde Tiemen Schinkel en Lub Korf met hun 16-757, 18-650 en 17-193, derde Riekelt en Jannie Brands met hun 17-671 en vierde StefanusLoosman met zijn 18-630.

Donderdag inmanden voor de midfond op Arlon, gelegen op 333 kilometer van Urk en vrijdag voor uitsluitend jonge duiven op Heusden-Zolder gelegen op 182 kilometer van Urk. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.