Robbie Vahl slaat toe tijdens geweldig seizoen op M19 Etroeungt

502 duiven werden er vrijdag door 19 liefhebbers ingemand bij PV Flevoland voor de eerste midfond vlucht van het seizoen 2023. De vlucht vanuit Etroeungt,  was 312 km voor de duiven om naar Urk te vliegen. In de duivensport vinden ze een vluchtje met een Noordenwind en mooi weer de meest eerlijke vluchten. De duivenliefhebbers konden afgelopen zaterdag hun hart ophalen, want deze omstandigheden waren aanwezig.  In het samenspel NOP-Urk ging de eerste plaats naar Riekelt en Janny Brands uit Urk, deze prestatie was tevens goed voor de afdelingsoverwinning tegen 17.981 duiven. Riekelt en Janny van harte gefeliciteerd met deze mooie prestatie.

Bij PV Flevoland was voor de tweede keer dit jaar de winst voor Robbie Vahl, samen met Jolanda deden ze dat op een fantastische manier, want naast de eerste was ook de 5e, 8e en 9e plaats voor hen.  Een geweldige prestatie, van harte gefeliciteerd Robbie en Jolanda. De eerste volgende liefhebbers Erik Korteweg 2e plaats, Dirk Vahl 3e plaats, Johannes Schinkel op de plaatsen 4 en 6 en de combinatie Tiemen Schinkel en Lub Korf op de plaatsen 7 en 10.

In de eerste divisie is de eerste plaats voor Erik Korteweg, Dirk Vahl op plek 2 en Zoltan Varga op plek 3.  Bij de jeugdige een eerste plaats voor Wouter Kroon en tweede Leontien Boonestroo.

De beste hokprestatie is voor Dubbele Hakvoort met983,33%, op de tweede plaats Johannes Schinkel met 90% en op plaats 3 Klaas v.d. Berg met 81,82%.

De jackpot voor de eerste twee getekende is voor Robbie Vahl met de 26e en 40e plaats. De jackpot voor de laatste prijsduif is ook voor Piet Bakker.

In de tussenstanden voor het Generaal Kort is het heel spannend met Johannes Schinkel op de eerste plaats, Comb. Schinkel-Korf en Robbie Vahl op drie, aangewezen is de eerste plek voor Robbie Vahl en dit is ook zo bij de duifkampioenschappen. Een mooie klassering is nog te melden voor Wouter Kroon die de beste duif heeft op de vitessevluchten.

Volgende week op zaterdag 20 mei staat de tweede midfondvlucht op het programma vanuit het dezelfde losplaats als afgelopen weekend Etroeungt, dit is 312 km vliegen in een rechte lijn naar Urk. Allen veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.