Robbie Vahl de ongekroonde koning van Deurne

463 duiven werden donderdag bij PV Flevoland ingemand voor de derde vlucht van de natour vanuit Deurne gelegen op 135 kilometer van Urk. Vanwege de slechte weersverwachting voor het weekend werd besloten om de natourvlucht op donderdag in te manden met een lossing op vrijdag. Op vrijdag was het fantastisch duivenweer en om 08.00 uur vertrokken de duiven supersnel met een matige zuidelijke wind. Het was Dirk Huizinga uit Bant die de eerste twee prijzen scoorde in Samenspel F2 en daar feliciteren we Dirk van harte mee.

Vrijdagmorgen een noodkreet uit Ketelhaven van Robbie Vahl dat zijn antennes op zijn systeem niet werkten. Nadat een noodoplossing werd toegepast en zijn zenuwen amper gezakt waren, arriveerde daar de 18-748 om 09.19 uur. De duif werd razendsnel gemeld en bleek meteen een hele vroege duif te zijn. Binnen een minuut arriveerde nummer twee de 18-756, die vorige week 8 was op Gennep. Robbie had dit seizoen al drie eerste prijzen gescoord waarvan twee op Deurne, dus gespannen werd de meldlijst gevolgd. Na een kwartier bleek al dat er geen enkele liefhebber de snelheid van Robbie’s eerste twee duiven kon benaderen. Zijn 748 had de 125 kilometer afgelegd met een gemiddelde snelheid van 94 kilometer per uur. Robbie Vahl werd daarmee eerste en tweede bij PV Flevoland en 4 en 7 in Samenspel F2 op 1.953 duiven. Robbie zijn vierde zege dit seizoen en zijn derde op Deurne. Het schijnt dat dit najaar een voorstel wordt ingediend om alle 48 vluchten vanuit Deurne te vervliegen en in iedere geval is Robbie dit seizoen de ongekroonde koning van Deurne. Robbie van harte proficiat met deze fantastische zege.

Tiemen Schinkel en Lub Korf waren geweldig op dreef met 17 op 17 en de derde, zesde en zevende prijs. Mogelijk opnieuw een vermelding in de prestigieuze rubriek Grootmeesters in het landelijke weekblad Het Spoor der Kampioenen. Piet en Simon Zeeman ook fantastisch met 21 op 23 en 8 bij de eerste 16 en zij beginnen met vier, acht en negen. Dubbele Hakvoort opnieuw opvallend met een fraaie vijfde plek. Jeugdlid Stefanus Loosman super met 10 op 10 en een mooie tiende plek. Andere uitblinkers Riekelt en Jannie Brands met 18 op 30, Johannes Schinkel met 9 op 10, Oscar Martens met 22 op 33 en jeugdlid Joas van Zuiden met 4 op 6.

In de eerste divisie eerste en tweede Robbie Vahl en derde Piet en Simon Zeeman. Bij de jeugd eerste Stefanus Loosman, tweede Frans en Thomas van den Berg, derde Joas van Zuiden en vierde Wouter Kroon. De Jackpot voor de eerste twee getekenden was met de prijzen 8 en 15 voor Piet en Simon Zeeman. De Jackpot voor de laatste prijsduif was voor Zoltan Varga.

Deurne werd een fantastische en snelle vlucht zonder verliezen. Een vlucht op vrijdag blijkt een heel goed alternatief voor een weekend met slecht weer op zaterdag en zondag.

De strijd om het natourkampioenschap is ongekend spannend met minder dan 3 punten verschil tussen de bovenste vier. Onaangewezen eerste Piet en Simon Zeeman, tweede Tiemen Schinkel en Lub Korf, derde Robbie Vahl, vierde Johannes Schinkel en vijfde Stefanus Loosman. Aangewezen eerste Tiemen Schinkel en Lub Korf, tweede Wilco Nijenkamp, derde Johannes Schinkel, vierde Cees van der Steeeg en vijfde Piet en Simon Zeeman. Bij de duiven eerste Piet en Simon Zeeman, tweede, derde, vierde en vijfde Tiemen Schinkel en Lub Korf met hun 16-757, 16-903, 17-193 en 18-658.

Komende week uitsluitend alleen een natourvlucht, voor oude en jonge duiven, vanuit Weert gelegen op 158 kilometer van Urk en op 148 kilometer van Swifterbant. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.