Riekelt en Jannie Brands zijn de beste met Sittard jonge duiven

 

R J Brands 

21 liefhebbers korfden vrijdag bij PV Flevoland 636 duiven in op de derde vlucht met jonge duiven vanuit Sittard, gelegen op 183 kilometer van Urk. Zaterdagmorgen was het mistig in Sittard. Als lossingscommissie heb je dan geen keuze volgens de IWB-regels en dien je net zo lang te wachten tot het goed zicht is. Om 12.15 uur was het goed zicht en werden de jonge duiven gelost met windstil weer en was het inmiddels drukkend warm. Het vermoeden was meteen dat het een lastige vlucht zou worden. De winnaar in Samenspel F2 was Maarten Hakvoort en daar feliciteren we Maarten van harte mee.

Riekelt en Jannie Brands staan niet bekend om hun spel met de jonge duiven, echter ze hebben bij uitstek duiven die uitblinken met zware omstandigheden. Om 14.39 uur was daar ineens de 524 en met automatisch melden staat deze duif meteen op de meldsite. Het bleek een zeer vroege duif die de 183 kilometer had afgelegd met een gemiddelde snelheid van 76 kilometer per uur. Om 14.42 uur was daar hun tweede duif de 984 en het beloofde een mooie uitslag te worden. Toen alle meldingen bekend waren bleek de 524 voor Riekelt en Jannie de eerste prijs van PV Flevoland te hebben gescoord, de 984 zat keurig derde. Met 20 prijzen op 34 duiven was hun hokprestatie ook uitstekend. Met deze uitslag doen Riekelt en Jannie erg goede zaken in de race voor het Generaal Onaangewezen en zijn ze een zeer goede podium kandidaat. Riekelt en Jannie van harte proficiat met deze fantastische overwinning, het is jullie harde werkers van harte gegund.

Tiemen Schinkel en Lub Korf spelen dit seizoen fenomenaal met hun jonge duiven. Over drie vluchten totaal 113 prijzen op 138 duiven en dat is 82% prijs. Op deze Sittard 36 op 46 en de tweede en de vierde prijs. Dubbele Hakvoort speelt dit seizoen alleen met jonge duiven en een mooie vijfde plek bewijst dat er weer genoeg kwaliteit op het hok zit. Johannes Schinkel was goed voor een keurige zesde plek. Joas van Zuiden begint het spel met de jonge duiven ook onder de knie te krijgen met een mooie zevende en achtste prijs. Erik Korteweg negende en dat is zeer netjes. Robbie Vahl deed het prima met 16 op 23 en een mooie tiende plek. Andere uitblinkers Klaas van den Berg met 10 op 13, Frans en Thomas van den Berg met 55 op 76, Jacob Loosman met 20 op 33, Wouter Kroon met 13 op 21 en Meindert en Jan de Boer met 20 op 33. Met de getekende duiven op 17 en 46 was de Jackpot opnieuw voor Tiemen Schinkel en Lub Korf. De Jackpot voor de laatste prijsduif is de mooiste prijs en die is voor Bart Vos. In de eerste divisie eerste en tweede Joas van Zuiden en derde Erik Korteweg. Bij de jeugd het volledige podium voor Joas van Zuiden. Alle prijswinnaars van harte proficiat.

Bij de jonge duiven eerste onaangewezen Tiemen Schinkel en Lub Korf, tweede Johannes Schinkel, derde Robbie Vahl, vierde Jacob Loosman en vijfde Erik Korteweg. Aangewezen Tiemen Schinkel en Lub Korf, tweede Jacob Loosman, derde Riekelt en Jannie Brands, vierde Meindert en Jan de Boer en vijfde Jelle Roskam. Bij de duiven de eerste acht voor Tiemen Schinkel en Lub Korf, de eerste vijf zijn de 230, 220, 258, 086 en 222.

Generaal Onaangewezen eerste Tiemen Schinkel en Lub Korf, tweede Joas van Zuiden, derde Riekelt en Jannie Brands, vierde Johannes Schinkel en vijfde Jelle Roskam. Aangewezen eerste Tiemen Schinkel en Lub Korf, tweede Riekelt en Jannie Brands, derde Joas van Zuiden, vierde Johannes Schinkel en vijfde Piet en Simon Zeeman. Bij de duiven inmiddels de eindstand met Riekelt en Jannie Brands eerste en tweede met hun 17-812 en 18-308, derde Johannes Schinkel met zijn 17-101, vierde Joas van Zuiden met zijn 18-313 en vijfde Jelle Roskam met zijn 18-646.

Donderdag jonge duiven inmanden voor Burdinne (afstand Urk 236 km) en vrijdag inmanden voor de eerste vlucht op de natour vanuit het Duitse Kalkar. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.