Riekelt en Jannie Brands winnen supermoeilijke Orange

IMG 0252  IMG 0174

10 liefhebbers gaven 25 duiven mee op de enige NPO Marathonvlucht ochtendlossing vanuit Orange. De duiven werden vrijdagmorgen om 07.15 uur gelost met een noordwesten wind. De duiven kregen te maken met de super lastige mistral. De mistral is een bijzonder krachtige noorden- tot noordwestenwind en kan windkracht 9 (stormkracht) bereiken en waait vaak in het dal van de Rhône in Zuid-Frankrijk. Soms wordt zelfs windkracht 10 of 11 bereikt met gemiddelde snelheden van meer dan 100 kilometer per uur en windstoten van 150 kilometer per uur. Op de Mont Ventoux kan de mistral zelfs windsnelheden tot 250 kilometer per uur halen. De lucht wordt tussen de bergwanden in het nauwe dal van de Rhône geperst, waar een extra versnelling optreedt. De wind neemt dus nog meer toe en kan enkele dagen aanhouden. Overdag is de wind meestal sterker dan ‘s nachts, omdat de temperatuurverschillen tussen de Rhônevallei en de Middellandse Zee onder invloed van de zon dan het grootst zijn. Het was Klaas Buwalda uit Sint Jacobiparochie die de eerste won van het gehele concours van Orange. Klaas van harte proficiat.

De eerste duif van PV Flevoland viel zaterdag om precies 11.00 uur op de klep bij Riekelt en Jannie Brands uit Espel. De blauwe witpen weduwnaar 14-492 vloog de 958 kilometer met een snelheid van 46 kilometer per uur. De vader van de 492 komt uit een koppeling van Minderhout x Theelen x Glazenburg. De moeder komt uit een koppeling van Minderhout x Van der Slik x Braakhuis. Het is en blijft een geweldige prestatie voor iedere duif om met deze omstandigheden thuis te komen en als je dan de eerste pakt bij PV Flevoland is dat helemaal mooi. Riekelt en Jannie van harte proficiat met deze mooie zege.

Tweede werd Piet Bakker die zijn kanjer de 10-758 nipt geklopt zag worden. De 758 heeft al eerder vroege prijzen behaald op Orange, 2 x op Cahors en 2 x op St Vincent en dat is met recht een kanjer op de marathonvluchten. Derde werd Bert Hakvoort met zijn 13-555 die dit seizoen ook al een derde in het NIC scoorde van Perigueux.

Door de zege van Riekelt en Jannie Brands is de voorsprong van Bert Hakvoort geslonken tot maar 11 punten. Derde staan Wicher en Janny Okkes, vierde Hein Bakker en vijfde Piet Bakker. Bij de duiven staat Bert Hakvoort eerste met zijn 13-555, tweede en derde Hein Bakker met zijn 14-826 en zijn 14-856.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.