Riekelt en Jannie Brands winnen nipt zeer lastige Issoudun

Riekelt en Jannie Brands winnen nipt zeer lastige Issoudun

111 duiven werden donderdag bij PV Flevoland ingemand voor de nationale race vanuit Issoudun, gelegen op 686 kilometer van Urk. Nationaal waren zo’n 36.000 duiven in dit prestigieuze concours gezet, welke zaterdagmorgen om 06.45 uur werden gelost met een matige zuidelijke wind. De buien onderweg maakten dat Issoudun een erg lastige vlucht zou worden met grote verschillen.

Om 15.40 uur was het de 18-308 die finishte bij Riekelt en Jannie Brands en de 686 kilometer had afgelegd met een gemiddelde 77 kilometer per uur. Het bleek uiteindelijk dat de 308 met een minimale voorsprong deze lastige vlucht zou winnen. Riekelt en Jannie wonnen naast de eerste ook de negende en tiende prijs. Hun tweede duif de 17-812 presteerde het om met een eerste prijs op Sourdun, een tiende prijs op Sens en een tweede prijs op Lorris en nu de negende prijs op Issoudun op alle vier dagfondvluchten kop te spelen, een geweldige topper. Riekelt en Jannie kregen hun duiven super met 8 prijzen op 10 duiven en daarmee willen we ze natuurlijk feliciteren, het is jullie van harte gegund.

Johannes Schinkel kreeg zijn 17-101 op kop en na een tweede prijs op Sourdun en een vierde op Sens was deze topduif opnieuw goed voor een tweede prijs. Jeugdlid Joas van Zuiden was ook goed op dreef met de derde en zevende prijs. Klaas van den Berg ook erg goed met de vierde prijs, Jelle Roskam netjes met prijs vijf en Erik Korteweg na vorige week opnieuw top met plek zes. Tiemen Schinkel en Lub Korf deden goede zaken voor het kampioenschap met plek acht.

In de eerste divisie eerste Klaas van den Berg, tweede Jelle Roskam en derde Erik Korteweg. Bij de jeugd eerste Joas van Zuiden. Eerste met het beste prijspercentage deze keer Johannes Schinkel met een perfecte score met vijf prijzen op vijf deelnemende duiven, gedeeld tweede Klaas van den Berg en Jelle Roskam met ieder 10 prijzen op 12 deelnemende duiven. Met hun getekende duiven op plek 1 en 9 was de Jackpot voor de getekende duiven voor Riekelt en Jannie Brands. De Jackpot voor de laatste prijsduif was voor Jelle Roskam.

Donderdag is het inmanden voor de midfond op Chalons de Champagne gelegen op 423 kilometer van Urk en met de jonge duiven begint het vrijdag met het inmanden op Duiven, gelegen op 82 kilometer van Urk. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.