Riekelt en Jannie Brands winnen najaarsklassieker Limoges

Limoges r en j brands    duif limoges r en j brands

Slechts 42 duiven werden woensdag bij PV Flevoland ingemand voor de najaarsklassieker vanuit Limoges. De weersverwachting was ronduit slecht en daardoor viel het aantal duiven en liefhebbers behoorlijk tegen. Vrijdag bleek een lossing mogelijk om 14.00 uur met een koude noordwesten wind en een flink aantal buien op de lijn. Het was Herman Brinkman uit Tuk die het concours in sector 4 won met een voorsprong van maar liefst twee en half uur. Herman van harte proficiat met deze schitterende zege.

Om 14.41 uur viel de jaarlingdoffer de 4264470 op de plank bij Riekelt en Jannie Brands in Espel. De 470 maakte een snelheid van 55 kilometer per uur op een afstand van 823 kilometer. De 470 won daarmee de eerste prijs in het NIC PV Flevoland en de 13e prijs in de Friese Fondclub. In de stamboom van de 470 gekende namen zoals oa. Gaby Vandenabeele, Koen Minderhout, Flor Engels, Louis van Loon, Theelen, Van der Slik en Braakhuis. Een mix van pure snelheid en de sterke marathonduiven waaruit deze 470 is gekweekt, die op deze loodzware vlucht een topprestatie leverde. Riekelt en Jannie presteerden top met naast de eerste, ook de derde, vierde, zesde en zevende prijs. Na Bergerac (1) en Argenton is dit de derde zege dit jaar van Riekelt en Jannie in ons NIC. Met deze prima prestaties werden zijn 2e kampioen in het NIC. Riekelt en Jannie van harte proficiat met deze schitterende zege op Limoges.

Hein Bakker behaalde een prima tweede plaats. Wicher en Janny Okkes werden keurig vijf en acht. Frank, Gerwin en Harm Kempers deden het ook top met een nette negende plek met hun jaarling de 805. Klaas van Urk behaalde een mooie tiende plaats.

De laatste marathonvlucht van het seizoen werd een loodzware vlucht met als uitblinkers Riekelt en Jannie Brands. Tot ziens in 2016.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.