Riekelt en Jannie Brands winnen met voorsprong zeer lastige Lorris

124 duiven werden donderdag bij PV Flevoland ingemand voor de vierde vlucht op de dagfond vanuit Lorris gelegen op 576 kilometer van Urk. Zaterdag was geen mogelijkheid voor te lossen vanwege een koudefront boven Nederland. Zondag werden de duiven om 08.45 uur gelost met een Noordwesten wind, regen op de lijn en een koufront boven België. Je zou zeggen als voor de zondag dezelfde maatstaven als voor zaterdag gelden, dan was logisch geweest om alle vluchten terug naar huis te brengen. Nu kenden alle vluchten een zeer matig verloop en hadden veel duiven het moeilijk om hun hok weer terug te vinden. In het samenspel werd Theo Pander uit Joure de winnaar en daar feliciteren we Theo van harte mee.

Om 17.50 uur viel de 17-809 op de klep bij Riekelt en Jannie Brands. Jannie meldt de duiven altijd heel snel en het bleek sowieso al een vroege duif in de afdeling. Pas om 18.21 uur kregen Riekelt en Jannie hun tweede duif, gevolgd door de derde om 18.25 uur. Het bleken de snelste drie duiven van PV Flevoland. De weduwnaar 17-809 had de 576 kilometer afgelegd met een gemiddelde snelheid van 64 kilometer per uur en werd daarmee met 31 minuten voorsprong eerste bij PV Flevoland en derde in Samenspel F. De 17-809 vloog eerder dit seizoen zesde op Troyes. Totaal op deze Lorris werd het 10 prijzen op 14 duiven. Riekelt en Jannie behaalden na hun zege op Sens nu hun tweede zege op de dagfond en zijn daarmee de beste tot nu toe bij PV Flevoland. Riekelt en Jannie spelen maar met weinig duiven, doen alle vluchten mee ook op de meerdaagse fond, en zitten eigenlijk iedere vlucht bij de eersten. Dat is een bijzonder knappe prestatie, net als het winnen van de eerste drie prijzen op deze zeer lastige Lorris. Met deze prestaties willen we Riekelt en Jannie Brands van harte feliciteren.

Tiemen Schinkel en Lub Korf werden knap vierde. Klaas van den Berg deed het prima met de kopprijzen vijf en acht. Stefanus Loosman scoorde geweldig met 5 op 6 en de kopprijzen zes en zeven. Zijn jaarling 041 is de beste duif van de vereniging de laatste drie weken met 11 op Auxerre, 11 op Chimay en nu 6 op Lorris. Robbie Vahl scoorde een fraaie negende plek. Dubbele Hakvoort blonk uit met 7 op 10 en door zijn twee getekenden kort achter elkaar te pakken en Dubbele begon met een knappe tiende plek.Piet Bakker was goed voor de perfecte 2 op 2. In de eerste divisie eerste Klaas van den Berg en tweede en derde Stefanus Loosman. Bij de jeugd eerste Stefanus Loosman. De Jackpot voor de eerste twee getekenden was natuurlijk voor Dubbele Hakvoort met op de prijzen 10 en 11 zijn twee toppers. De Jackpot voor de laatste prijsduif was voor Riekelt en Jannie Brands.

Tussenstand Generaal Onaangewezen eerste Tiemen Schinkel en Lub Korf, tweede Stefanus Loosman, derde Riekelt en Jannie Brands, vierde Robbie Vahl en vijfde Jef Custers. Aangewezen eerste Tiemen Schinkel en Lub Korf, tweede Riekelt en Jannie Brands, derde Stefanus Loosman, vierde Robbie Vahl en vijfde Frank en Harm Kempers. Bij de duiven eerste, tweede en vijfde Tiemen Schinkel en Lub Korf met hun 16-757, 18-650 en 17-193, derde Riekelt en Jannie Brands met hun 17-671 en vierde Stefanus Loosman met zijn 18-630.

Donderdag inmanden voor de midfond op Arlon, gelegen op 333 kilometer van Urk en vrijdag voor uitsluitend jonge duiven op Heusden-Zolder gelegen op 182 kilometer van Urk. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.