Riekelt en Jannie Brands winnen met superserie Blois

118 duiven werden bij PV Flevoland donderdagavond ingemand voor de laatste vlucht op de dagfond vanuit Blois. Maar liefst 21 deelnemers waren enthousiast om mee te doen aan dit concours van de Noordelijke Unie met een laatste kans voor de specialisten op teletekst. Zaterdag werden de duiven vroeg gelost om 07.45 uur met een matige westen wind.

Opnieuw viel de eerste duif bij PV Flevoland op de klep van Riekelt en Jannie Brands. Het was hun jaarling weduwnaar de 867 die om 16.25 uur werd geconstateerd en met een snelheid van 75 kilometer per uur de 649 kilometer had afgelegd. De 867 werd daarmee eerste bij het NIC PV Flevoland, eerste in het regio concours en 11e NPO bij Friesland’96. De 867 is de persoonlijk favoriete duif van Jannie Brands en hij is gekweekt door de bekende Urker topspeler Klaas Hoekstra. Riekelt en Jannie waren de laatste weken niet te kloppen op de dagfond en nu ze deden het nu opnieuw super. Ze scoorden maar liefst 6 prijzen op 6 duiven mee, waren daarmee de enigen met 100% prijs, en hadden naast de eerste ook nog de vierde prijs. Riekelt en Jannie van harte proficiat met deze geweldige prestatie.

Jan en Hessel Ras waren ook geweldig op dreef met 9 prijzen op 12 duiven en zij begonnen met de tweede, derde, zesde en achtste prijs. Jan Pieter Brands deed het ook erg goed met 2 prijzen op 3 duiven en Jan Pieter begon met een mooie vijfde plek. Combinatie De Vries Hakvoort was goed voor 6 prijzen op 12 duiven en Hessel en Gerrit begonnen met de zevende en tiende plek. Maarten Hakvoort en zijn zoon Cornelis deden het ook prima met 6 prijzen op 7 duiven en zij begonnen met een keurige negende plek.

Bij de jaarlingen Riekelt en Jannie Brands eerste, Jan en Hessel Ras tweede en Hessel de Vries en Gerrit Hakvoort derde. De minutenprijs was voor Klaas van den Berg.

Op zich een goed verlopen vlucht en de eerste duiven in het NIC zaten kort op de eerste duiven van Friesland’96. Maar toch was er een heel opvallend verschil met het NU concours van Issoudun.

Op zowel Issoudun als Blois zitten Riekelt en Jannie Brands eerste in het NIC en 5e en 11e van Friesland’96. Maar waar ze op Issoudun maar 11 minuten toegaven op de eerste in de NU, was het op Blois maar liefst 58 minuten en werd eigenlijk de hele afdeling Friesland’96 gedeklasseerd. En dat is zeer opmerkelijk, in twee weken tijd kan het natuurlijk niet zo zijn dat deze duiven zoveel slechter geworden zijn dan de rest van de NU.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.