Riekelt en Jannie Brands winnen loodzware Chateaudun

R J Brands

10 deelnemers waren donderdag bij PV Flevoland goed voor 118 duiven voor de laatste vlucht op de dagfond en met oude duiven vanuit Chateaudun, gelegen op 593 kilometer van Urk. Zaterdag werden de duiven gelost om 08.10 uur met een matige variabele wind en drukkend warm weer. Het beloofde een echte kraker te worden en dan zijn het vaak topliefhebbers en topduiven die zo’n concours winnen. Het was Paul Romkes uit Urk die met grote voorsprong winnaar werd en daar feliciteren we Paul van harte mee.

Riekelt en Jannie Brands behoren tot de betere fondspelers in de regio. Op Fay-aux-Loges waren ze goed voor 13 op 13 en een mooie eerste prijs voor hun 17-809. Toen van deze Chateaudun om 16.59 uur hun 17-809 streek en bij automatisch melden meteen goed was voor een vroege prijs waren de verwachtingen hoog gespannen. Zou hun 809 goed zijn voor twee eerste prijzen op rij en dan ook nog op twee zeer zware vluchten? Echter binnen no time bleek dat ze met de 809 opnieuw de hoofdprijs scoorden. Hun hokprestatie was met 6 op 7 opnieuw erg goed en Riekelt en Jannie beginnen bij PV Flevoland met de eerste, vijfde en zevende prijs. En wat een klasbak deze weduwnaar de 809 met eerste prijzen op Fay-aux-Loges en Chateaudun, wat een voorrecht om zo’n superduif op je hok te hebben. Natuurlijk is deze 809 ook de beste duif op de dagfond met grote voorsprong. Riekelt en Jannie Brands van harte proficiat met deze geweldige prestaties en mooie overwinning.

Joas van Zuiden tweede en achtste en dat zijn zeer zeker hele mooie klasseringen. Tiemen Schinkel en Lub Korf ook hier weer geweldig met 7 op 10 en de kopprijzen drie en zes en tien. Johannes Schinkel ook top met 6 op 10 en hij begint met vier en negen. Aangezien deze twee duiven ook de getekende duiven waren van Johannes is hij de winnaar van de Jackpot. De Jackpot voor de laatste prijsduif is voor Joas van Zuiden. In de eerste divisie eerste en tweede Joas van Zuiden en derde Klaas van den Berg. Bij de jeugd het volledige podium voor Joas van Zuiden. Alle winnaars van harte proficiat.

De eindstand bij de dagfond eerste onaangewezen Riekelt en Jannie Brands, tweede Joas van Zuiden, derde Tiemen Schinkel en Lub Korf, vierde Johannes Schinkel en vijfde Jelle Roskam. Aangewezen eerste Riekelt en Jannie Brands, tweede Tiemen Schinkel en Lub Korf, derde Joas van Zuiden, vierde Johannes Schinkel en vijfde Frank en Harm Kempers. Bij de duiven eerste en vierde Riekelt en Jannie Brands met hun 17-809 en 17-812, tweede Johannes Schinkel met zijn 17-110, derde Joas van Zuiden met zijn 18-940 en vijfde Tiemen Schinkel en Lub Korf met hun 18-666.

Generaal Onaangewezen eerste Tiemen Schinkel en Lub Korf, tweede Joas van Zuiden, derde Riekelt en Jannie Brands, vierde Johannes Schinkel en vijfde Jelle Roskam. Aangewezen eerste Tiemen Schinkel en Lub Korf, tweede Riekelt en Jannie Brands, derde Joas van Zuiden, vierde Johannes Schinkel en vijfde Piet en Simon Zeeman. Bij de duiven inmiddels de eindstand met Riekelt en Jannie Brands eerste en tweede met hun 17-812 en 18-308, derde Johannes Schinkel met zijn 17-101, vierde Joas van Zuiden met zijn 18-313 en vijfde Jelle Roskam met zijn 18-646.

Donderdag jonge duiven inmanden voor Burdinne (afstand Urk 236 km) en vrijdag inmanden voor de eerste vlucht op de natour vanuit het Duitse Kalkar. Allen heel veel succes.

 

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.