Riekelt en Jannie Brands winnen lastige Chalon en Champagne

Slechts 102 duiven werden donderdag bij PV Flevoland ingemand voor Sens, gelegen op 523 kilometer van Urk. Heel voorzichtig werd er ingekorfd vooral omdat de weersverwachting niet best was. Zaterdag bleek helaas het gelijk van de liefhebbers toen vroeg in de morgen al het bericht kwam dat de vlucht werd uitgesteld. De duiven werden zaterdagmiddag verplaatst naar Chalon en Champagne, een plek in Frankrijk nog oostelijker dan Reims. Dit betekent dat de duiven recht door de Ardennen moesten vliegen, een garantie voor een onregelmatige vlucht en als je dan duiven verspeeld zijn het meestal niet de minsten. De duiven werden zondag gelost om 10.45 uur met een matige noordenwind. Het werd inderdaad een zeer lastige vlucht met als winnaar in het Samenspel Oane Visser-Pijl uit Lemmer. Oane van harte proficiat met deze mooie zege.

De eerste duif bij PV Flevoland viel op de Roggebot bij Riekelt en Jannie Brands. De jaarlingdoffer 809 werd geconstateerd om 17.21 uur en hij had de 423 kilometer afgelegd met een gemiddelde snelheid van 64 kilometer per uur. Naast de eerste prijs won de 809 ook de derde prijs in het Samenspel. Riekelt en Jannie Brands kregen hun duiven goed thuis met 10 prijzen op 14 duiven en zij beginnen met de eerste, vierde, zesde en zevende prijs. Hun 869 was vijfde van Troyes en zevende op Chalon en Champagne en daarmee de enige duif in de top 10 op beide dagfond vluchten. Riekelt en Jannie Brands zijn een echt duivenmelkersechtpaar en doen werkelijk aan alle vluchten mee. Dit seizoen doen zij het super en staan in alle klassementen in de top, vooral het voorspellen van de twee bovenste duiven van hun lijst doen zij erg goed. Riekelt en Jannie van harte proficiat met deze mooie zege en sterke uitslag.

Robbie en Jolanda Vahl waren ook erg goed op dreef en scoorden met hun eerstgetekende 401 de tweede prijs in de vereniging en de negende prijs in het Samenspel. Frank en Harm Kempers waren net als op Troyes ook op deze vlucht keurig derde. Klaas van den Berg deed het ook super met vier prijzen op zes duiven en hij begint met een mooie vijfde plek. Dubbele Hakvoort werd netjes achtste en Tiemen Schinkel en Lub Korf keurig negende. Jelle Roskam deed het ook goed met 9 prijzen op 15 duiven en Jelle begint op plek 10.

In de eerste divisie eerste en derde Riekelt en Jannie Brands en tweede Robbie en Jolanda Vahl. De Jackpot voor de eerste twee getekenden was voor Klaas van den Berg met de prijzen 5 en 33. De Jackpot voor de laatste prijsduif was voor Riekelt en Jannie Brands.

Gelukkig bleek maandagavond bij het afslaan dat de meeste duiven thuis waren van deze zeer lastige vlucht. Het concours stond meer dan twee uur open voordat de prijzen waren verdiend.

Dinsdag inkorven voor de klassieker van de marathonvluchten vanuit St Vincent gelegen op 1125 kilometer van Urk. Donderdag inmanden voor de eerste Nationale vlucht op de midfond vanuit Morlincourt (afstand Urk 389 kilometer, Swifterbant 381 kilometer). Allen heel veel succes.

 

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.