Riekelt en Jannie Brands winnen Argenton NIC PV Flevoland Urk 01-08-2015

Duif winnaar Argenton  Comb.RJ Brands Argenton   

Maar liefst 182 duiven werden door 23 liefhebbers donderdag bij PV Flevoland ingemand voor de laatste vlucht op de dagfond op Argenton, gelegen op 737 kilometer van Urk. Een teken dat steeds meer liefhebbers interesse hebben om hun duiven op dit soort afstanden te spelen. Voor de kampioenschapspelers is het steeds belangrijker om mee te doen aangezien er ieder jaar 3 vluchten op het programma staan van rond de 700 kilometer en meer. En je komt er natuurlijk alleen achter of je duiven hiervoor geschikt zijn door mee te doen. Zaterdag werden de duiven om 07.30 uur gelost met een matige oosten wind.

Om 18.29 uur werd de twee jarige weduwnaar de NL13-4241711 geconstateerd door Riekelt en Jannie Brands in Espel. Bij de melding bleek het meteen een vroege duif te zijn. De 711 vloog 68 kilometer per uur en werd daarmee eerste in het NIC PV Flevoland en 6e NPO en dus een felbegeerde teletekstnotering. De 711 vloog omgerekend maar liefst 20 minuten los op de tweede duif in het NIC. De 711 had dit seizoen ook al mooie prijzen gescoord op Sens en Gien. De mooie lichtkras doffer is van vaderskant van het soort Jansen-Van Loon en van moederskant Jansen-Linssen-De Klak, een echte snelheidsduif die op deze Argenton zijn topprestatie leverde. Riekelt en Jannie Brands hadden op deze vlucht 5 duiven mee en scoorden ook maar liefst 5 prijzen, waarvan 4 in de top twintig. Het blijkt opnieuw dat Riekelt en Jannie het goede soort op het hok hebben om op dit soort moeilijke vluchten uit te blinken. Riekelt en Jannie van harte proficiat.

Jan en Hessel Ras hadden 15 duiven mee en scoorden 9 prijzen, waarvan 5 bij de eerste tien. Jan en Hessel werden tweede, derde, vierde, zesde en achtste. Bij de eerste vier duiven hun eerste twee getekenden, een prima prestatie van de specialisten. Rein Ras en Jan Post behaalden een fraaie vijfde plek. Hessel de Vries en Gerrit Hakvoort scoorden ook bijzonder goed met zeven prijzen op negen duiven en begonnen met de zevende, negende en tiende plek.

Mooie series waren er voor Maarten en Cornelis Hakvoort met drie prijzen op vier duiven, Siebrand Stavasius met vijf prijzen op negen duiven, Jelle Roskam met vijf prijzen op acht duiven en Hein Bakker met vier prijzen op acht duiven.

Het was schijnbaar een vlucht voor de weduwnaars, de eerste duivin was van Siebrand Stavasius op 15, de tweede van Maarten en Cornelis Hakvoort op 18 en de derde van Teun Wakker op 19. Bij de jaarlingen Jan en Hessel Ras eerste en tweede en Rein Ras en Jan Post derde.

De minutenprijs viel op 29 en die was ingetekend door Hein Bakker. De secondenprijs viel op 39 en die was ingetekend door Erik Tekkelenburg.

Argenton is een hele mooie vlucht geworden, waar de duiven zeer goed zijn nagekomen. Hopelijk geeft dit volgend jaar een grotere deelname en meer duivenplezier voor deze regio.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.