Riekelt en Jannie Brands weergaloos op pittige Lorris

Riekelt en Jannie Brands weergaloos op pittige Lorris

126 duiven werden donderdag bij PV Flevoland voor de laatste fondvlucht van het seizoen op Vierzon. Daar aangekomen bleek het weer te slecht en werd besloten terug te rijden naar Lorris, gelegen op 576 kilometer van Urk. De duiven werden gelost om 07.30 uur met een matige noordenwind.

De laatste weken staat er geen maat op Riekelt en Jannie Brands en zij waren voor iedereen de grote favorieten. Om 16.37 viel bij hun de 17-812 op de plank en deze topduif had de 576 kilometer afgelegd met een gemiddelde snelheid van 63 kilometer per uur. Een kwartier later arriveerde al de vierde duif en was er bij de andere deelnemers nog niets. Wat een grote klasse dit seizoen en wat ben je goed als je de favorietenrol ook kan waarmaken. Uiteindelijk werden Riekelt en Jannie eerste, tweede, derde, vierde, zevende en achtste. Een weergaloze uitslag waarmee we Riekelt en Jannie van harte willen feliciteren en het wordt deze harde werkers van harte gegund.

Klaas van den Berg en Bartel de Berg werden keurig vijfde en zesde, Pieter Woord en Louw van den Berg netjes negende en Tiemen Schinkel en Lub Korf mooi tiende.

Bij de jeugd werd Joas van Zuiden eerste en Leontien Bonestroo tweede. In de eerste divisie eerste en tweede Klaas van den Berg en Bartel de Berg en Jelle Roskam derde. Bij de liefhebbers met de beste hokprestatie eerste Johannes Schinkel met de perfecte zes prijzen op zes duiven, tweede Klaas van den Berg en Bartel de Berg met 10 prijzen op 11 duiven en derde Riekelt en Jannie Brands met 11 prijzen op 18 duiven. De Jackpot voor de eerste twee getekenden was voor Klaas van den Berg en Bartel de Berg met de getekende duiven op de plekken 5 en 13. De Jackpot voor de laatste prijsduif was voor Erik Korteweg.

Onaangewezen midfond kampioen Riekelt en Jannie Brands, tweede Johannes Schinkel, derde Piet en Simon Zeeman, vierde Tiemen Schinkel en Lub Korf en vijfde Joas van Zuiden. Aangewezen eerste Piet en Simon Zeeman, tweede Riekelt en Jannie Brands, derde Johannes Schinkel, vierde Tiemen Schinkel en Lub Korf en vijfde Robbie Vahl. Bij de duiven eerste en tweede Tiemen Schinkel en Lub Korf met hun 18-661 en 19-758, derde Robbie Vahl met zijn 18-758, vierde Joas van Zuiden met zijn 20-171 en vijfde Johannes Schinkel met zijn 17-110.

Onaangewezen dagfond kampioen Riekelt en Jannie Brands, tweede Johannes Schinkel, derde Tiemen Schinkel en Lub Korf, vierde Klaas van den Berg en Bartel de Berg en vijfde Jelle Roskam. Aangewezen eerste Riekelt en Jannie Brands, tweede Johannes Schinkel, derde Joas van Zuiden, vierde Jelle Roskam en vijfde Klaas van den Berg en Bartel de Berg. Bij de duiven eerste, tweede, vierde en vijfde Riekelt en Jannie

Brands met hun 17-812, 20-980, 20-972 en 19-025 en derde Johannes Schinkel met zijn 17-101.

Vrijdag jonge duiven inmanden voor Boxmeer, gelegen op 114 kilometer van Urk. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.