Riekelt en Jannie Brands uitblinkers op Chateauroux

Maar liefst 245 duiven werden donderdagavond bij PV Flevoland voor de nationale dagfondvlucht vanuit Chateauroux. In Nederland werden ruim 44.000 duiven ingezet voor deze enige klassieker in Nederland op de dagfond. De duiven werden zaterdag om 07.00 uur gelost met een west-zuidwestenwind. In Noord Nederland kregen de duiven ook nog te maken met een uitgebreid regenfront, maar daar zijn onze duiven dit seizoen wel aan gewend. Nog steeds zijn er “liefhebbers” in het noorden van Nederland die deze afstanden te ver vinden voor sector 4. Gelukkig werden deze op hun wenken bediend, want de eerste duif nationaal werd gewonnen door Douwe en Peter Soepboer uit Bergum op één van de verste afstanden in Nederland van 774 kilometer. Douwe en Peter van harte proficiat.

Het grootste probleem in de Nederlandse duivensport is dat veel liefhebbers anderen hun spelletje niet gunnen met de instelling ik vind dat te ver en niet leuk, dus voor anderen is het ook te ver en mogen dat dan ook niet spelen. Het is aan de bestuurders om hier duidelijke keuzes te maken en meerdere verre dagfondvluchten op het programma te zetten en te houden. De dagfondliefhebbers in Friesland’96 waren in ieder geval duidelijk; waar een paar jaar geleden nog maar ruim duizend duiven werden gespeeld, waren er nu 5000 duiven in de afdeling ingemand en werd een schitterende eerste nationaal gescoord door een Friese duif.

Om 15.43 uur viel bij Riekelt en Jannie Brands hun eerstgetekende de 14-456 op de klep. Deze twee-jarige weduwnaar maakte een snelheid van 82 kilometer per uur over een snelheid van 715 kilometer. Na de melding bleek al snel dat niemand een snellere duif had en de 456 de eerste prijs scoorde bij PV Flevoland. De 456 blijkt een uitblinker te zijn op de lange dagfondvluchten omdat hij als jaarling ook al een derde prijs won op Argenton op 744 kilometer. Riekelt en Jannie Brands kregen hun duiven echt super met 8 prijzen op 10 duiven en hun tweede duif pakte nog een mooie zevende plek. Riekelt en Jannie Brands zijn zich de laatste jaren gaan specialiseren op de meerdaagse fond en de verre dagfond. Dit weekend winnen zij de eerste twee prijzen op Albi en de eerste op Chateauroux. Riekelt en Jannie van harte proficiat met zo’n mooi duivenweekend en deze topprestaties.

Specialisten Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn deed het ook prima met 6 prijzen op 12 duiven en zij beginnen met een mooie tweede plek. Gerrit Wakker behaalde de mooie prijzen drie en zes. Piet en Simon Zeeman waren goed voor een keurige vierde prijs. Dubbele Hakvoort was goed voor 6 prijzen op 12 duiven en begon met een nette vijfde plaats. Tiemen Schinkel en Lub Korf deden het ook prima met 8 prijzen op 15 duiven en de kopprijzen acht en tien. Pieter Woord begon met een mooie negende plek. Mooie series waren er ook van Wicher en Janny Okkes met 4 prijzen op 8 duiven, Jef Custers met 2 prijzen op 4 duiven en Klaas van den Berg en Bartel de Berg met 2 prijzen op 4 duiven.

In de eerste divisie werden Riekelt en Jannie Brands eerste en tweede en Pieter Woord derde. Bij de jaarlingen werd Pieter Woord eerste, Riekelt en Jannie Brands tweede en Klaas van den Berg en Bartel de Berg derde. De dubbele Jackpot (Vuren en Chateauroux) voor de eerste twee getekenden was voor Riekelt en Jannie Brands. De dubbele Jackpot voor de laatste prijsduif was voor Hein Bakker. De minutenprijs was voor Tiemen Schinkel en de secondenprijs was voor Piet Zeeman.

Bij het kampioenschap van de dagfond staat aangewezen eerste Gerrit Wakker, tweede Riekelt en Jannie Brands, derde Jelle Roskam, vierde Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn en vijfde Tiemen Schinkel en Lub Korf. Onaangewezen eerste Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn, tweede Riekelt en Jannie Brands, derde Gerrit Wakker, vierde Piet en Simon Zeeman en vijfde Dubbele Hakvoort. Bij de duiven eerste Gerrit Wakker met zijn super 14-437 (dit seizoen 4e Nanteuil, 5e Chateaudun en 3e Chateauroux) en vijfde met zijn 14-541, tweede Bertram van Zuiden en Patrick Slabbekoorn met hun 13-377, derde Jelle Roskam met zijn 14-442 en Tiemen Schinkel en Lub Korf met hun 14-076.

Volgende week maandag inmanden voor Marseille, dinsdag voor Orange, donderdag voor Laon en vrijdag voor Deurne. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.