Riekelt en Jannie Brands super op Chalons en Champagne

Riekelt en Jannie Brands super op Chalons en Champagne

234 duiven werden donderdag bij PV Flevoland ingemand voor de laatste vlucht op de midfond vanuit Chalons en Champagne, gelegen op 423 kilometer van Urk. Het was tevens een Nationaal concours. Waar een aantal liefhebbers twijfelden of het weer zaterdag wel goed genoeg was om een vlucht te organiseren, kozen de noordelijke afdelingen toch voor de zaterdag. En inderdaad zaterdagmorgen vroeg om 07.15 uur werden de duiven met schitterend weer gelost met een overwegend matige wind uit zuidelijke richtingen.

Om 12.19 uur was het de superduif 19-025 van Riekelt en Jannie Brands die de thuishaven bereikte. De 19-025 had de 423 kilometer afgelegd met een gemiddelde snelheid van 84 kilometer per uur. Al heel snel bleek dat deze topper opnieuw de eerste prijs in de vereniging zou scoren. De 025 was vorig jaar al goed voor de eerste prijs van de Afdeling op Chimay en de tweede prijs op Troyes en dit jaar eerste op opnieuw Chimay en nu eerste op Chalons en Champagne. Wat een geweldenaar en wat zijn Riekelt en Jannie Brands dit jaar met een fantastisch seizoen bezig. Riekelt en Jannie waren goed voor de eerste, derde en tiende prijs en 17 prijzen op 20 duiven is natuurlijk ook super. Riekelt en Jannie van harte proficiat met deze geweldige zege, het is jullie van harte gegund.

Johannes Schinkel was ook weer goed op dreef met de tweede en zesde prijs. Jef Custers ook weer top, naast zijn twee zeges dit seizoen, nu een prima vierde plek. Jeugdlid Joas van Zuiden knap vijfde, Zoltan Varga goed voor de zevende en negende plek. Piet en Simon Zeeman produceerden een geweldige uitslag en begonnen op plek acht.

In de eerste divisie eerste Jef Custers en tweede en derde Zoltan Varga. Bij de jeugd eerste Joas van Zuiden, tweede Wouter Kroon en derde Leontien Bonestroo. Bij de liefhebbers met de beste hokprestatie eerste Piet en Simon Zeeman met 18 prijzen op 19 duiven, tweede Tiemen Schinkel en Lub Korf met 9 prijzen op 10 duiven en derde Riekelt en Jannie Brands met 17 prijzen op 20 duiven.

De Jackpot voor de eerste twee getekenden is voor Johannes Schinkel met zijn getekende duiven op de plaatsen zes en elf. De Jackpot voor de laatste prijsduif is voor Tiemen Schinkel en Lub Korf.

Donderdag is het inmanden voor de dagfond vanuit Bourges, gelegen op 661 kilometer van Urk en vrijdag voor jonge duiven op Gennep, gelegen op 114 kilometer van Urk. Allen heel veel succes

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.