Riekelt en Jannie Brands super op Albi

IMG 0252   14 4264427

37 duiven werden bij PV Flevoland ingemand op de nationale vlucht voor de middaglossingen vanuit Albi. De duiven werden vrijdagmiddag gelost om 13.00 uur met een matige west-zuidwestenwind. Fokke de Groot uit Wiuwert pakte de eerste Nationaal. Fokke van harte proficiat.

De grote uitblinkers bij het NIC PV Flevoland waren Riekelt en Jannie Brands uit Espel. Riekelt en Jannie pakten twee duiven in 4 minuten, de eerste was de 427 en hun eerstgetekende en de tweede een jaarling. De 427 werd om 12.41 uur geconstateerd en vloog 59 kilometer per uur over een afstand van 1.016 kilometer.

De 427 stond niet voor niks eerstgetekende, als jaarling twee goede prijzen op Aurillac en Cahors en dit jaar mooi op tijd van Limoges. Vier op vier betekent gewoon een hele knappe duif. De vader van de duif komt van Coen Brugman uit de lijn van de Giant en de moeder is een kruising van Janssen, Van der Wegen en Theelen. Riekelt en Jannie scoorden 3 prijzen op 4 duiven en de eerste, tweede en zesde in het NIC. Na St Vincent nu op Albi ook de twee getekende duiven en ze staan nu met nog 1 vlucht te gaan 5e in het Criterium der Azen en 5e in de Supercup bij Marathon Noord. Riekelt en Jannie van harte gefeliciteerd met deze topprestaties.

Klaas van Urk heeft twee jaar geleden flink geïnvesteerd en duiven gehaald bij Gerrit Veerman, bij Cor Schermer en de Jos Peppingduiven via Ronald Geerdink. De eerste resultaten worden zichtbaar en Klaas pakte twee van zijn vier jaarlingen mooi op tijd en die waren goed voor een prima derde en vierde plek. Bert Hakvoort deed het ook goed met de vijfde plek. Siebrand Stavasius was goed voor 2 prijzen met 4 duiven mee en hij begint op de zevende plek. Wicher en Janny Okkes deden het prima met de prijzen acht, negen en tien en daarbij hun eerste twee getekenden. Gerrit Wakker en Piet Molenaar waren goed voor 1 prijs met ieder twee duiven mee.

In het klassement staat Bert Hakvoort nog steeds eerste, maar Riekelt en Jannie Brands zijn hem nu erg kort genaderd. Derde staan nu Wicher en Janny Okkes, vierde Hein Bakker en vijfde Klaas van Urk.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.