Riekelt en Jannie Brands overtuigende winnaars Sittard

 

546 duiven werden vrijdag ingemand voor de derde navlucht vanuit Sittard, gelegen op 183 kilometer van Urk. Zaterdagmorgen was het eerst nog een tijdje mistig en nevelig op de vlieglijn. Gelukkig konden de duiven om 12.00 uur gelost worden met een stevige noordoosten wind. De eerste prijs in samenspel F werd gewonnen door Wim en Jolanda Koelma. Wim en Jolanda van harte proficiat.

De eerste duif van PV Flevoland viel om 14.40 uur bij Riekelt en Jannie Brands en dat is zeer zeker dik verdiend. Riekelt en Jannie maken de laatste weken mooie uitslagen en scoren hoge prijspercentages. Het was hun 705 die met een snelheid van 71 kilometer per uur omgerekend drie minuten los vloog. Riekelt en Jannie behalen nu ook weer een mooie serie met 16 prijzen op 25 duiven en met hun tweede duiven op een keurige vierde plek. Het is de eerste overwinning van Riekelt en Jannie op een programmavlucht bij PV Flevoland en dat is hun van harte gegund. Riekelt en Jannie proficiat met deze mooie overwinning.

Cor Poel en Dennis Gouweleeuw jr kregen hun duiven fantastisch en met een tweede, derde en tiende plek boekten zij een mooie uitslag. Cor en Dennis hadden de eerste jonge duif in de uitslag. Bert Weerstand zat natuurlijk ook weer bij de eerste tien en een keurige vijfde plek was zijn deel. Piet en Simon Zeeman deden het ook heel goed met 10 prijzen op 16 duiven en de prijzen zes en acht. Harmen Gnodde behaalde een keurige zevende plek. Jef Custers deed het ook netjes met een prima negende plaats.

Mooie series waren er voor Hans Wakker met 14 prijzen op 21 duiven, Gerrit Wakker met 14 prijzen op 27 duiven, Jelle Roskam met 7 prijzen op 13 duiven, Wilco Nijenkamp met 4 prijzen op 8 duiven en Gerrit Bakker met 4 prijzen op 7 duiven. Opvallend was ook het presteren van Frank en Gerwin Kempers, ze begonnen niet echt vroeg maar kregen hun duiven erg rap thuis.

Volgende week de laatste vlucht van het seizoen vanuit Tongeren. Wat gaat het ook snel, het seizoen is weer voorbij gevlogen. Natuurlijk heeft PV Flevoland dan nog vier weken lang feest met de taartvluchten. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.