Riekelt en Jannie Brands grandioze winnaars op Sourdun

Riekelt en Jannie Brands grandioze winnaars op Sourdun

427 duiven werden donderdag bij PV Flevoland ingekorfd voor de eerste vlucht op de dagfond op het Franse Sourdun, gelegen op 486 kilometer van Urk. Door het slechte weer werd het concours een dag uitgesteld. De duiven werden gelost om 08.00 uur met een vlagerige zuidwestenwind en de verwachting waren hoge snelheden.

Riekelt en Jannie Brands waren net klaar met het eten, hadden gelezen en na het danken zag Jannie meteen een duif op de klep vallen. Het was hun topduif de 812 die de 486 kilometer had afgelegd met een gemiddelde snelheid van 101 kilometer per uur. Hun elektronisch systeem is voorzien van computergestuurd automatisch melden en dat gaf meteen aan dat het een hele vroege duif leek te zijn. Na een tijdje wachten bleek deze 812 Riekelt en Jannie Brands een geweldige eerste prijs te schenken. Natuurlijk wordt door iedereen in de vereniging Riekelt en Jannie deze eerste prijs van harte gegund en daar passen de welgemeende felicitaties bij.

Johannes Schinkel deed het top met de kopprijzen twee en zeven. Pieter Woord en Louw van den Berg spelen hun marathonduiven in en dat ging prima met de derde, zesde, achtste en tiende prijs. Tiemen Schinkel en Lub Korf werden knap vijfde en Robbie Vahl netjes negende. De Jackpot voor de eerste twee getekende duiven was voor Jelle Roskam met de getekenden op de prijzen 11 en 21. De Jackpot voor de laatste prijsduif was voor Zoltan Varga. De gratis zakken voer waren voor Pieter Woord met prijs 13, Erik Korteweg als middelste liefhebber, Leontien Bonestroo als laatste liefhebber en Zoltan Varga met de 1 na laatste prijsduif. Bij de jeugd eerste Joas van Zuiden, tweede Wouter Kroon en derde Leontien Bonestroo. In de eerste divisie eerste Jelle Roskam, tweede Robbie Vahl en derde Erik Korteweg. Bij de hoogste prijspercentages eerste Riekelt en Jannie Brands met 19 prijzen op 23 duiven, tweede Johannes Schinkel met 8 prijzen op 10 duiven en derde Tiemen Schinkel en Lub Korf met 11 prijzen op 15 duiven.

Vrijdag is het inkorven voor de midfond op het Belgische Chimay, gelegen op 305 kilometer van Urk. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.