Riekelt en Jannie Brands boeken schitterende zege op lastige Sens

146 duiven werden donderdag bij PV Flevoland ingemand voor de Nationale dagfondvlucht op Sens, gelegen op 526 kilometer van Urk. De weersverwachting voor zaterdag was niet al te best met een stevige noordwesten wind en vooral zeer lage temperaturen. Koud weer is over het algemeen erg lastig voor duiven en dan is het oppassen geblazen voor de liefhebbers. De duiven werden zaterdag om 07.00 uur gelost met inderdaad een matige noordwesten wind en een redelijk tot goed zicht. Het was Theo Pander die met zijn eerste twee getekenden de eerste twee prijzen scoorde in het Samenspel F en dat is heel bijzonder. Theo van harte proficiat met deze mooie zege.

Bij PV Flevoland viel de eerste duif dit keer op de Roggebot bij Riekelt en Jannie Brands. Hun 16-989 werd om 14.22 uur geconstateerd en had de 526 kilometer afgelegd met een gemiddelde snelheid van 71 kilometer per uur en was daarmee één van de vroegste duiven op Urk. Riekelt en Jannie presteren dit seizoen wel heel bijzonder, ze spelen echt alle vluchten mee met vaak erg weinig duiven en zitten dan ook nog eens met heel vaak hun getekenden duiven erg vroeg en dan ook in de regio. Op deze zeer lastige Sens werd het 9 prijzen op 12 duiven en zij beginnen met de eerste, vijfde en tiende prijs. Dit weekend spelen ze met hun eerstgetekende eerste op Perigueux en dat is top 20 in de sector en op Sittard 3 van de 4 en met hun eerste twee getekenden twee en acht. Dus op drie vluchten 2 keer eerste en 1 keer tweede, ongekend en van grote klasse. Riekelt en Jannie gefeliciteerd met deze verbluffend goede prestaties.

Laatst schreef ik al dat Tiemen Schinkel en Lub Korf hun prestaties op de dagfond sterk hadden verbeterd, maar wat ze op deze Sens lieten zien hoort echt in de buitencategorie. 14 prijzen op 15 duiven en zij beginnen met de tweede, derde, vierde, zesde, zevende, achtste en negende prijs. Je zou bijna zeggen overdrijven is ook een vak, maar dit is echt grote klasse van Tiemen en Lub en daarmee van harte proficiat. Ook Jelle Roskam was met 11 prijzen op 17 duiven goed op dreef.

In de eerste divisie was het volledige podium voor Riekelt en Jannie Brands. De Jackpot voor de eerste twee getekenden was voor Tiemen Schinkel en Lub Korf met de prijzen 6 en 35. De Jackpot voor de laatste prijsduif was ook voor Tiemen Schinkel en Lub Korf.

Generaal onaangewezen eerste Tiemen Schinkel en Lub Korf, tweede Riekelt en Jannie Brands, derde Dubbele Hakvoort, vierde Frank en Harm Kempers en vijfde Robbie en Jolanda Vahl. Aangewezen eerste Riekelt en Jannie Brands, tweede Tiemen Schinkel en Lub Korf, derde Robbie en Jolanda Vahl, vierde Jef Custers en vijfde Jacob Loosman. Bij de duiven eerste, derde, vierde en vijfde Tiemen Schinkel en Lub Korf met hun 16-757, 17-188, 17-193 en 17-189 en tweede Riekelt en Jannie Brands met hun 17-662.

Maandag is het inkorven voor Agen Oude duiven en Agen Jaarlingen, donderdag voor de midfond vanuit Laon en vrijdag voor een trainingsvlucht jonge duiven vanuit Deventer. Allen heel veel succes.

Please follow and like us:
Bladwijzer de permalink.

Reacties zijn gesloten.